Τους έχει σπάσει τα νεύρα ο Μπομπ Ντίλαν!

Το μυστήριο γύρω από την αποδοχή ή μη του Νόμπελ Λογοτεχνίας από τον Μπομπ Ντίλαν συνεχίζεται! Εκεί που όλα έδειχναν ότι έστω και με καθυστέρηση ολίγων ημερών ο σπουδαίος φολκ ροκ καλλιτέχνης αποδέχεται το βραβείο, καθώς συμπεριέλαβε τη φράση «βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας σε ανάρτηση της ιστοσελίδας του για νέο βιβλίο με στίχους του, μέσα σε 24 ώρες μάλλον άλλαξε γνώμη, και η εν λόγω φράση εξαφανίστηκε!

Η κατάσταση αυτή φαίνεται πως έχει ενοχλήσει τουλάχιστον ένα μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας, τον ακαδημαϊκό Περ Βέστεμπεργκ, ο οποίος χαρακτήρισε «αλαζονική» τη σιωπή του Ντίλαν, αφότου ανακοινώθηκε η βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας στις 13 Οκτωβρίου.

Ο 75χρονος Ντίλαν δεν έχει απαντήσει στις τηλεφωνικές κλήσεις της Ακαδημίας. «Είναι αγενής και αλαζονικός. Είναι αυτός που είναι», σχολίασε ο Βέστμπεργκ, σύμφωνα με την τηλεόραση SVT. «Αυτή η κατάσταση είναι ανήκουστη, όμως μπορεί να εκδηλωθεί μέχρι τη γιορτή», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην παραδοσιακή τελετή απονομής των βραβείων, στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη.

Σχετικά με το πρωτοφανές ή όχι της αντίδρασης του Μπομπ Ντίλαν, ωστόσο, ο Αντερς Μπάρανι, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών της Σουηδίας, ανέφερε στο μπλογκ του ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, επίσης, σνόμπαρε τους ακαδημαϊκούς όταν τον βράβευσαν με το Νόμπελ Φυσικής το 1921, ενώ το 1964 ο συγγραφέας και φιλόσοφος Ζαν-Πολ Σαρτρ αρνήθηκε να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.