Τρ. Αλεξιάδης: 5,1 δισ. τα ληξιπρόθεσμα στο οκτάμηνο, από 7,2 δισ. το 2014

«Σήμερα είμαστε στο ίδιο επίπεδο με το 2013, όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σήμερα στη Βουλή.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ανά μήνα, είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με άλλα έτη. Στοιχεία του οκταμήνου για το 2016 παρουσίασε ο κ. Αλεξιάδης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί για τη θετική αυτή εξέλιξη, αλλά αναγνωρίζει και κατανοεί τα προβλήματα των πολιτών και γι’ αυτό κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση, δηλαδή τη δικαιότερη φορολογία, τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων και τη διεύρυνση των φορολογικών συντελεστών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, που κατέθεσε ο κ. Αλεξιάδης, σε βάση οκταμήνου, η συνολική μεταβολή για το 2016 είναι 5.170.818.402 ευρώ, μειωμένη κατά 18% από τη συνολική μεταβολή για το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2015. «Τα όσα ανέφερε συνεπώς η ΝΔ σε ανακοίνωσή της περί συνολικής αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2014, «χρονιά του success story», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα ληξιπρόθεσμα ήταν 7,2 δισ. και το 2015, χρονιά των capital controls, ήταν 6,3 δισ. ευρώ.