Τρ. Μηταφίδης: Ο ΟΑΣΘ ήταν από τους πυλώνες της διαπλοκής στη Θεσσαλονίκη

«Επιτέλους η Θεσσαλονίκη αρχίζει να απαλλάσσεται από αυτό το απόστημα του μετεμφυλιακού κράτους και όχι μόνο. Ήταν από τους πυλώνες της διαπλοκής σε αυτήν την πόλη», τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μνημείο αίσχους που ξεστόμισε ο κ. Στεφανίδης ‘παραδίδοντας’ τον αμαρτωλό ΟΑΣΘ στην κυβέρνηση», σημειώνοντας πως «δείχνει την αντίληψη που είχαν για την εξουσία αυτοί οι άνθρωποι, που συμπεριφέρονται περίπου σαν να μπήκαν κλέφτες στο μαγαζί τους». «Έτσι αντιμετώπισαν την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία ακόμη και στον χώρο της δεξιάς, για τον κοσμάκη που ταλαιπωρείται και χρησιμοποιεί τον ΟΑΣΘ, είναι ανακούφιση», πρόσθεσε.

Για τις δηλώσεις του Γ.Μπουτάρη

Κληθείς να σχολιάσει την στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος αν και είχε ταχθεί υπέρ της διενέργειας διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου εκτέλεσης αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτη, σε χθεσινές του δηλώσεις χαρακτήρισε «αμαρτωλή» την ιστορία του ΟΑΣΘ, υπογραμμίζοντας πως «καλά έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και προσπαθεί να βάλει χέρι στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης», ο Τρ. Μηταφίδης ανέφερε πως «νομίζω ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και προσθέτει σε αυτή την προσπάθεια». Ερωτηθείς δε αν την ανέμενε τη δήλωση αυτή, σημείωσε πως «Είναι ο γνωστός απρόβλεπτος, αλλά νομίζω ότι έχει ένα κριτήριο, καταλαβαίνει ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, γιατί την φορτωνόταν και ο ίδιος, ότι περίπου συμβίωνε με το κακό. Ενώ τώρα ανοίγει ο δρόμος όλοι μαζί να την προωθήσουμε αυτή την προσπάθεια, για να αποκτήσει επιτέλους η πόλη αξιοπρεπείς δημόσιες συγκοινωνίες».

Αναφερόμενος στον κ. Στέλιο Παππά που ανέλαβε νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ σημείωσε πως «ανήκουμε στην ίδια κλάση, όχι μόνο ηλικιακά, αλλά και από άποψη πολιτικής διαδρομής. Ήμασταν και οι δύο στην αντιδικτατορική αντίσταση», εκφράζοντας την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του. Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Παππάς, ο Τρ. Μηταφίδης σημείωσε πως «αυτές οι ανοησίες περί νεποτισμού» είναι «ανάξιες σχολιασμού». «Η επιλογή έγινε στην βάση ακριβώς αυτού που είπε και ο υπουργός ότι ο ΟΑΣΘ δεν αποτελεί τοπικό ζήτημα της Θεσσαλονίκης, παρά τα αφόρητα τοπικά χαρακτηριστικά του», τόνισε. «Αλλά», συνέχισε, «αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και κάτι σηματοδοτεί». «Αυτό μπορείτε να το συνδέσετε και με τα άλλα πρόσφατα νομοσχέδια που ψηφίσαμε, όπως για την υγεία, ότι δημόσια αγαθά, κοινά αγαθά θα είναι κάτω από τον έλεγχο του κράτους και με κοινωνικό έλεγχο, αυτό είναι το στίγμα που δίνεται», κατέληξε.

πηγή: Στο Κόκκινο