Η τραγική ιστορία των δύο μικρών παιδιών που εγκαταλείφθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς η υπόθεση των δύο μικρών αγοριών που εγκαταλείφθηκαν σήμερα έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση τα δύο αδερφάκια, ένα αγοράκι 3,5 ετών και ένα κοριτσάκι 1,5 ετών, είναι από τη Σερβία και οι δύο γονείς τους κρατούνται στις φυλακές κατηγορούμενοι για κλοπές και υποθέσεις ναρκωτικών. Τα δύο παιδιά διέμεναν το τελευταίο διάστημα με τη θεία τους, 25 ετών, η οποία αποφάσισε να τα εγκαταλείψει σήμερα έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Η 25χρονη αναζητήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Τα δύο παιδάκια βρέθηκαν σήμερα στο προαύλιο της εκκλησίας σ’ ένα παγκάκι. Κάτοικοι ειδοποίησαν τον ιερέα και στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές.  Τα παιδάκια οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, ενώ θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για προστατευτική φύλαξη και εξετάσεις.