Β. Κικίλιας: «Πολιτικά εγκληματική» η συμπεριφορά του Ν. Κοτζιά

Για «αλαζονεία και έπαρση» κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζοντας «πολιτικά εγκληματική» τη συμπεριφορά του που, όπως τόνισε, έχει στοιχίσει στη χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. παρατήρησε πως «τη στιγμή που οι ΗΠΑ δια του προέδρου τους έχουν βρει μία νόρμα συνεργασίας με τη Ρωσία, η Ελλάδα αποφασίζει με τη ρητορική του υπουργού Εξωτερικών να δημιουργήσει μια εκρηκτική σχέση με τη Ρωσία».

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση πως «άνοιξε όλα τα θέματα και σε κανένα δεν υπάρχει λύση υπέρ των συμφερόντων μας» ενώ αντιθέτως, δημιουργούνται, όπως είπε, «μόνιμα αντεγκλήσεις, εστίες έντασης και η χώρα απομειώνει την κυριαρχία της».

«Το Σκοπιανό έχει γυρίσει εντελώς εναντίον μας με τον τρόπο που πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτελέσματα που ενδεχομένως είναι μη αναστρέψιμα. Στο Αλβανικό, οι Τσάμηδες εγείρουν αξιώσεις, στην ΑΟΖ υπάρχει θέμα με τα Διαπόντια Νησιά. Ο κ. Κοτζιάς ειρωνεύεται τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά απαντήσεις δεν δίνει για τα τετελεσμένα που θα δημιουργηθούν για την ΑΟΖ μας στο Καστελόριζο και την κυπριακή ΑΟΖ » είπε.

Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δια του κ. Τζανακόπουλου και του υπουργείου Εξωτερικών υποβάθμισε το θέμα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και εδραιώθηκε μια κατάσταση». Όπως ανέφερε, «η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της και εμείς είμαστε σε ρόλο παρακολουθητή και ευχόμαστε για ένα καλό αποτέλεσμα.».

«Ο ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι να εύχεται, είναι να προσφέρει λύσεις» πρόσθεσε.

ΑΠΕ