Βρετανία: Διατηρούσαν τεράστια φάρμα κάνναβης σε παλιό πυρηνικό καταφύγιο

Τρεις Βρετανοί που διατηρούσαν μια τεράστια φάρμα κάνναβης μέσα σε παλιό καταφύγιο για χρήση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου καταδικάστηκαν σε ποινές οκτώ και πέντε χρόνων. Το καταφύγιο είχε κατασκευαστεί την εποχή του ψυχρού πολέμου σε μια απομονωμένη περιοχή της νοτιοδυτικής Αγγλίας.
Η συμμορία χρησιμοποιούσε το καταφύγιο —που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1980 για να στεγάσει κυβερνητικούς αξιωματούχους και να αποτελέσει κέντρο διοίκησης σε περίπτωση που η Βρετανία δεχόταν επίθεση με πυρηνικά όπλα— για την καλλιέργεια 4.000 και πλέον φυτών κάνναβης, που τους έδινε τη δυνατότητα να παράγουν χασίς αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών τον χρόνο.
Τα μέλη της συμμορίας, που συνελήφθησαν σε μια νυχτερινή έφοδο τον Φεβρουάριο, αφού είχαν βγει από το καταφύγιο, είχαν κλειδώσει εργαζόμενους μέσα στην εγκατάσταση για να φροντίζουν τα δενδρύλλια 24 ώρες το 24ωρο.
Η φυτεία πιστεύεται ότι άρχισε να λειτουργεί το 2013. Για να συνεχιστεί η λειτουργία της, η συμμορία έκλεβε ρεύμα από έναν πυλώνα στον εξωτερικό της χώρο. Πιστεύεται ότι έκλεψαν ενέργεια αξίας 650.000 λιρών.
«Αυτή ήταν χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης που έχουμε δει στη χώρα, με σχεδόν και τα 20 δωμάτια του καταφυγίου να έχουν μετατραπεί για τη χονδρική παραγωγή χασίς», τόνισε αξιωματικός της αστυνομίας.

ΑΠΕ