«Βρέθηκε κρύπτη με 19 εκατ. ευρώ σε σπίτι πολιτικού του ΠΑΣΟΚ»

Ενώπιον μιας συνταρακτικής αποκάλυψης βρέθηκαν οι αστυνομικές και φορολογικές Αρχές την Τρίτη το βράδυ όταν έπειτα από έλεγχο σε σπίτι του Παλαιού Ψυχικού εντόπισαν το ιλιγγιώδες ποσό των 19.000.000 ευρώ σε δεσμίδες.

Το τεράστιο ποσό βρισκόταν σε ειδική κρύπτη και χρειάστηκε εξονυχιστικός έλεγχος για να βρεθεί. Η Αστυνομία λειτούργησε με μεθοδικότητα και υπομονή εργαζόμενη επί μήνες στη συγκεκριμένη υπόθεση γι’ αυτό κατάφερε αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά η εφημερίδα Δημοκρατία υπήρχαν εδώ και καιρό πληροφορίες ότι σε συγκεκριμένο διώροφο στις αρχές της οδού Ζαλοκώστα στο Παλαιό Ψυχικό είχε θαφτεί μεγάλο χρηματικό ποσό που ανήκε σε προβεβλημένο ισχυρό πολιτικό του ΠΑΣΟΚ.

Πιθανόν στο πλαίσιο της έρευνας να αξιοποιήθηκαν και στοιχεία από συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός.

Το συγκεκριμένο σπίτι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και το εντυπωσιακό είναι ότι παρότι ήταν ουσιαστικά ακατοίκητο το φρουρούσαν ιδιωτικοί αστυνομικοί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Ολο το διάστημα της παρακολούθησης κανείς δεν μπήκε ή βγήκε από το ακίνητο εκτός από τους τρεις φρουρούς ένας στον εξωτερικό χώρο και δύο στον εσωτερικό που άλλαζαν με βάρδιες.

Πιθανόν στο πλαίσιο της έρευνας να αξιοποιήθηκαν και στοιχεία από συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός.

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ ομάδα περίπου 1 5 αντρών έκανε έφοδο και αιφνιδίασε τον εξωτερικό φρουρό τον οποίο ακινητοποίησε. Ξεκίνησαν τον έλεγχο και με τη χρήση μηχανημάτων ειδικής τεχνολογίας ήρθαν ενώπιον της αποκάλυψης.

Ούτε οι ίδιοι πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τα 19.000.000 ευρώ σε δεσμίδες κυρίως των 50 ευρώ και συγκεκριμένα της προηγούμενης γενιάς χαρτονομισμάτων.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ενδέχεται η υπόθεση να σχετίζεται με τον Ακη Τσοχατζόπουλο ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα «από το ρεπορτάζ προκύπτει με βεβαιότητα εμπλοκή “πράσινου” μεγαλοστελέχους.

Διαψεύδει η Αστυνομία

Ωστόσο με ανακοίνωση του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει κατηγορηματικά ότι «καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».