Ξεκίνησαν την προεκλογική κούρσα οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη

Σε προεκλογικό κλίμα ήδη κινείται το ΚΙΝΑΛ, και στη Θεσσαλονίκη πληθαίνουν οι πληροφορίες για νέες υποψηφιότητες στην Α εκλογική περιφέρεια. Επισήμως ήδη έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι βουλευτές, Αβραμίδης Κώστας, Γιαννακίδου Κούλα, Καστανίδης Χάρης, Μαγκριώτης Γιάννης, Μουτίδου Σοφία, Ξυλούρης Νίκος, Σαουλίδης Αντώνης και Σπυροπούλου Νικολέτα.

Τα νέα ονόματα που ακούγονται είναι ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η πρώην βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου αλλά και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου. Επίσης ακούγεται και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος ο οποίος φέρεται να απάντησε θετικά στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά.

Επίσης έχουν ακουστεί κι άλλα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης, δηλαδή οι Πένυ Δαλαμπούρα, Μαρία Λυκουργιώτη, Κώστας Χαριτωνίδης, Γιάννης Πιτσιόρας, Χάρης Τζίνεβη και Κώστας Μπλιάτκας. Σήμερα το ΚΙΝΑΛ στην Α Θεσσαλονίκης διαθέτει μόνο μία έδρα την οποία κατέχει ο Ε. Βενιζέλος. Ακόμα και να διπλασιάσει τις έδρες του, η μάχη για τα έδρανα της Βουλής θα είναι σκληρή και ανταγωνιστική.

Οι υποψήφιοι που ήδη βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και «τρέχουν» είναι αρκετοί. Μπορούμε να πούμε πως ξεχωρίζει ο ορθοπεδικός γιατρός Νίκος Ξυλούρης, γιατρός και της ομάδας του Ηρακλή, που έχει ξεκινήσει επαφές, θέτει ζητήματα ανανέωσης και θεωρείται από πολλούς στο ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, ως το νέο δυνατό πρόσωπο του κόμματος στην πόλη. Επίσης δραστήρια κινείται και ο δικηγόρος και αντιδήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Αντώνης Σαουλίδης, που διαθέτει «μηχανισμό» νεολαίας και καλό δίκτυο επαφών.

Υπολογίσιμοι επίσης θεωρούνται οι «παλιοί», Χάρης Καστανίδης και Γιάννης Μαγκριώτης, όπως βέβαια και η Χρύσα Αράπογλου, …αν το αποφασίσει, ενώ καλός στις εκλογικές μάχες είναι πάντα και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Όσο για τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΠΑΟΚ Κυριάκο Κυριάκο, κάποιοι θεωρούν ότι ο Σαββίδης θέλει να ρίξει “γέφυρες” και με την κεντροαριστερά.

Για την Β Θεσσαλονίκης έχουν ήδη ανακοινωθεί οι Αρβανιτίδης Γεώργιος Ζακαλκάς Δημήτριος, Κιλαζίδου Μαρία, Κοκόγιας Αναστάσιος, Κυριακάκη-Προκοπίου Ευγενία, Παπαγεωργίου Βικτωρία, Πετρίδης Κωνσταντίνος, Χούλια Ελένη και Φεστερίδης Γεώργιος.  Η μάχη αναμένεται να δοθεί μεταξύ του νυν βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη και του πρώην δημάρχου Αξιού, Δημήτρη Ζακαλκά, που εμφανίζεται κινητικός και επικοινωνιακός…

Φ.Δ.