«Ξεπερνάει το 70% η ανεργία των νέων σε πόλεις της Β.Ελλάδας»

Ποσοστά ανεργίας τα οποία σε ορισμένες πόλεις φτάνουν και ξεπερνούν το 70% στους νέους παρουσίασαν οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη αποτυπώθηκε η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Βόρεια Ελλάδα με την ανεργία σύμφωνα με τους συμμετέχοντες να ξεπερνάει σε πολλές περιοχές ακόμα και το 70% ενώ τονίστηκε ότι είναι «εντυπωσιακό το γεγονός πως η φυγή στο εξωτερικό κυρίως νέων ανθρώπων, για την απόκτηση μιας εργασίας θυμίζει νομούς όπως της Καστοριάς την εποχή του ’60, όπου η μετανάστευση ήταν μαζική».

Αναλυτικά, τα ποσοστά ανεργίας όπως δόθηκαν από τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων: Θεσσαλονίκη:31%, Δράμα:40%, Φλώρινα:40% (78% στους νέους), Αλεξάνδρεια:40%, Καστοριά:70%, Πιερία:30%, Κοζάνη:40% (60% στους νέους), Έδεσσα:35% (60% στους νέους) , Ξάνθη:42%, Σέρρες:36%, Χαλκιδική:20%, Κιλκίς:40%.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε και «η στάση της Κυβέρνησης που επί 19 μήνες αρνείται κάθε μορφή διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, επιλέγοντας προκλητικά να μη συναντηθεί με την Ανώτατη Συνδικαλιστική Οργάνωση της χώρας, τη ΓΣΕΕ.».

Όλοι οι ομιλητές απεύθυναν κάλεσμα για μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.