Υφυπουργός… Lamda Development: «Μα είναι γνωστό, όλοι το γνώριζαν»

Καλεσμένος σε εκπομπή του «Αθήνα 9.84» ήταν σήμερα ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δ. Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκες, ήταν σύμβουλος της Lamda Development στις διαπραγματεύσεις που η εταιρία έκανε με την Πολιτεία για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού.

Η Νόνη Καραγιάννη, δημοσιογράφος, σημειώνει για τη συνομιλία της με τον κ. Οικονόμου:

Ρώτησα τον Δ. Οικονόμου υφυπουργό αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος αν αληθεύουν οι δηλώσεις του προκατόχου του Σ. Φάμελλου ότι ήταν σύμβουλος για την επένδυση στο Ελληνικό της Lamda Development . Ο κ Οικονόμου είπε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, εργαζόταν ως τώρα και είχε αναλάβει την εκπόνηση πολλών περιβαλλοντικών μελετών και για Δήμους. Ηταν απολύτως γνωστή η προηγούμενη ιδιότητα μου μετείχα και σε συσκέψεις στο Υπουργείο, είπε ο κ Οικονόμου. Τον ρώτησα αν κατά τη γνώμη του προκύπτει “ασυμβίβαστο ηθικής τάξης”. Το αρνήθηκε και ζήτησε να κριθεί για τη δουλεία του από εδώ και πέρα και να μη γίνεται “δίκη προθέσεων”. Τέλος τον ρώτησα αν ο Πρωθυπουργός γνώριζε την προηγούμενη ιδιότητα του ως συμβούλου της Lamda, απάντησε: Μα είναι γνωστό όλοι το γνώριζαν.
Σε ότι αφορά στο Ελληνικό ο κ Οικονόμου είπε ότι δεν υπάρχουν ανοιχτά χωροταξικά ζητήματα καθώς έχει έπέλθει συμφωνία. Τα προβλήματα και της Κ.Υ.Α,είπε, εντοπίζονται στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ρώτησα τον Δ Οικονόμου υφυπουργό αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος αν αληθεύουν οι δηλώσεις του …

Gepostet von Noni Karagianni am Freitag, 12. Juli 2019