Υπουργείο Παιδείας: Οι απόψεις του κ. Ζουράρι για την εκπαίδευση των προσφύγων είναι προσωπικές

“To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές”, τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας στον υφυπουργό Πιαδείας, Κώστα Ζουράρι, ο οποίος στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH98 δήλωσε ότι «θα προτείνω στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο να συμμετάσχουν και τα Iδιωτικά Σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων».

Ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε ακόμα πως και τα Ιδιωτικά Σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία. Όπως είπε ο κ. Ζουράρις, το σχέδιο του βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου Παιδείας και η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα Ιδιωτικά Σχολεία θα είναι κάτι που θα εξυψώσουν το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Παιδείας στη συνέντευξη του πρότεινε:

Α. Η χρηματοδότηση, σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι από χρήματα του κράτους και τις επιδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που είναι για τους πρόσφυγες.

Β. Όσοι μάλιστα από τους ιδιοκτήτες σχολείων φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα θα μπορούσαν ένα από τα κίνητρα να ήταν και η χαμηλότερη φορολογία.