Ζανέτ Τσίπρα: Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν τη μνήμη του πατέρα μου – Fake news από τον Κεφαλογιάννη

“Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν τη μνήμη του πατέρα μου άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες”, δήλωσε η Ζανέτ Τσίπρα, αδελφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια τηλεφωνικής παρέμβασης της στην ΕΡΤ 1 με αφορμή την αναφορά στη Βουλή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε “δουλειές που έκανε η οικογένεια Τσίπρα με τη Χούντα”.

“Θα έπρεπε να υπάρχει όριο. Μπορεί ο αδελφός μου να είναι πρωθυπουργός της χώρας και να συμπεριφέρεται με τους περιορισμούς του πολιτικού πολιτισμού που έχει και οφείλει να έχει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα αφεθεί να αμαυρώνεται η μνήμη του πατέρα μας, για την όποια πολιτική σκοπιμότητα. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί”, είπε η Ζανέτ Τσίπρα και παρατήρησε:

“Εγώ είμαι κόρη, δεν είμαι πολιτικός. Είμαι η κόρη του, το παιδί του. Είμαι το παιδί που τον γνώρισε, τον έζησε, τον θαύμαζα και τον θαυμάζω και εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί. Μα πάρα πολύ καλά. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Δεν θα επιτρέψω, σας μιλάω ειλικρινά, να τον πιάνουν στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ, τέλος! Πραγματικά!”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Ζανέτ Τσίπρα σημείωσε ότι θα την κάλυπτε μια δημόσια συγγνώμη.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης παρουσίασε ψεύτικη φωτογραφία

Οι δηλώσεις της αδερφής του κ. Τσίπρα έρχονται λίγο μετά την εμφάνιση του Μανώλη Κεφαλογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή, ο οποίος έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και έδειξε μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικονίζει τον πατέρα του πρωθυπουργού μαζί με χουντικούς, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι πλαστή.

Παπαδημούλης: Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επιμένει να αναπαράγει ένα κραυγαλέο ψέμα. Απερίγραπτη ντροπή

“Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επιμένει να αναπαράγει ένα κραυγαλέο ψέμα για τον θανόντα πατέρα του Τσίπρα. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των δημοσιογράφων να τον συνετίσουν, εκείνος συνεχίζει απτόητος την αθλιότητά του. Απερίγραπτη ντροπή!”, έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη.