Φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και ιατρεία στη Θεσσαλονίκη

Στοχευμένους ελέγχους, πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σε επιχειρήσεις και ιατρεία της Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.
Οπως ανακοινώθηκε κλιμάκιο αστυνομικών, πραγματοποίησε έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ειδών ιματισμού (ενδυμάτων) ιδιοκτησίας 34χρονου , όπου διαπιστώθηκε ότι για μέρος των εμπορευμάτων που είχαν εισαχθεί από χώρα της αλλοδαπής, δεν εκδόθηκαν τα αντίστοιχα παραστατικά.
Μάλιστα, από τη σύγκριση αγορών-πωλήσεων της επιχείρησης, βρέθηκε απόκλιση μεταξύ λογιστικού και φυσικού αποθέματος (μέθοδος της κλειστής αποθήκης), που αφορούσε στην μη έκδοση τουλάχιστον ενός  παραστατικού πώλησης αξίας 465.295,56 ευρώ για το φορολογικό έτος 2016.
Επίσης, διαπιστώθηκε πως για τα εισαχθέντα εμπορεύματα πληρώθηκαν δασμοί και φόροι σε δασμολογικές κλάσεις που αφορούν νήματα, υφάσματα και υφαντικές ύλες, ενώ βάσει σχετικών τιμολογίων προέκυψε πως εισήχθησαν και εμπορεύματα που δεν υπάγονται στις ανωτέρω δασμολογικές κλάσεις, όπως αξεσουάρ αυτοκινήτου, κοσμήματα, έπιπλα και πολλά άλλα είδη.
Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο τελωνείο για την περαιτέρω διερεύνηση της ορθής αντιστοίχισης δασμολογικής κλάσης των εισαγόμενων αγαθών και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, έλεγχος πραγματοποιήθηκε και σε ιατρείο 47χρονης, όπου διαπιστώθηκε ότι για το χρονικό διάστημα πέντε μηνών εντός του τρέχοντος έτους, δεν είχαν εκδοθεί σε 119 περιπτώσεις οι προβλεπόμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
Για την περίπτωση αυτή, ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...