Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου

Aνακάμπτουν σήμερα (Τετάρτη 29/4) οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από το «σφυροκόπημα» των προηγουμένων ημερών, καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο του αναμενομένου, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για σταδιακή άνοδο της ζήτησης, καθώς κάποιες χώρες στην Ευρώπη και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ αίρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα.

Παρά την «ανάσα», ο οίκος Moody’s υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τις πετρελαϊκές τιμές, αναμένοντας μέση τιμή του αμερικανικού αργού στα 30 δολάρια φέτος και στα 35 για το 2021, με τον οίκο να επικαλείται πιέσεις στην παγκόσμια ζήτηση καυσίμων λόγω της ύφεσης.

Η τιμή του αμερικανικού αργού(WTI) αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά έως και τα 14,40 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας πάνω από τα 15 δολάρια, αν και στη συνέχεια μετρίασε τα κέρδη, επιστρέφοντας κάτω από το όριο των 14 δολαρίων.

Ανοδικά κινήθηκε και το μπρεντ, με τις τιμές να κινούνται πάνω από τα 21 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά δέκα εκατ. βαρέλια, στα 510 εκατ. βαρέλια στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 24 Απριλίου, διαψεύδοντας ευχάριστα τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση κατά 10,6 εκατ. βαρέλια.

πηγή: Ναυτεμπορική

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...