Αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη – Κρατούνται οι κατηγορούμενοι

Αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων για την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Οι τρεις συλληφθέντες, δύο 20χρονοι και ένας 36χρονος οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης, Αικατερίνης Μάτση, η οποία αφού άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν από το δικαστήριο προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους και τελικά η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 23 Μαΐου. Ωστόσο το δικαστήριο με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα αποφάσισε να μην άρει την κράτησή τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Στα δικαστήριο βρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος μετά την επίθεση που δέχτηκε κατέθεσε μήνυση για το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης το ίδιο απόγευμα του περιστατικού συνελήφθη για κλοπή σε κατάστημα της πόλης και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκε ως ένας από τα άτομα που είχαν επιτεθεί στο Γιάννη Μπουτάρη. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα που έχει διατάξει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ώστε να εντοπιστούν και άλλοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της φασιστικής επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.