Άνω κάτω η «Καλαμαριά Αλλιώς» μετά την ανεξαρτητοποίηση Λεμονή…

Ο συνδυασμός «Δημιουργούμε το Μέλλον Καλαμαριά Αλλιώς», του Δημήτρη Αρκούδη, απώλεσε μία έδρα από τις τρεις έδρες που κατέχει στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς, μετά την απόφαση του Πασχάλη Λεμονή, να ανεξαρτητοποιηθεί.

Σε δήλωση της η Δημοτική Κίνηση «Καλαμαριά Αλλιώς», για την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου, Π. Λεμονή, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η πράξη αυτή πλήττει βαθιά το αίσθημα δημοκρατίας» και πως «οι έδρες στο δημοτικό συμβούλιο δεν ανήκουν στον κάθε έκαστο δημοτικό σύμβουλο αλλά στην δημοτική κίνηση με την οποία εξελέγη». Τονίζεται επίσης πως «εγείρεται ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα από τη στιγμή που κ. Λεμονής δεν εκλέχθηκε εξ αρχής αλλά ως αναπληρωματικός κατέλαβε τη θέση δημοτικής συμβούλου που παραιτήθηκε για απολύτως προσωπικούς λόγους» και πως ο κ. Λεμονής πρέπει να παραδώσει την έδρα.

«Απαιτούμε λοιπόν ο κ. Λεμονής να παραδώσει την έδρα του στη δημοτική κίνηση με την οποία εξελέγη καθώς αυτό επιτάσσει η πολιτική εντιμότητα, η συλλογικότητα, η δημοκρατία αλλά και το γεγονός ότι όπως εύλογα καταλαβαίνει ο καθένας χωρίς τη συμμετοχή του στην δημοτική κίνηση Καλαμαριά Αλλιώς δεν θα είχε εκλεγεί» τονίζεται στην ανακοίνωση του Δ. Αρκούδη.

Ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτήματα για την εξέλιξη αυτή, διότι δεν είναι η μόνη διάσπαση και απώλεια που έχει διαιρέσει τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμαριά, όπου αντί να διεκδικούν με αξιώσεις τη δημαρχεία, έφτασαν στο δημοτικό συμβούλιο να αποτελούν την μειοψηφία της μειοψηφίας. Γιατί άραγε; Δεν υπάρχουν ευθύνες στην τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ως συνήθως σφυρίζει αδιάφορα, ελεύθερη από κριτική και αυτοκριτική; «Ρωτήστε τη ΝΕ, τους κομματικούς παράγοντες και κάποιους βουλευτές για το μπάχαλο» ήταν το σχόλιο γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς, που μιλά για αποκλεισμούς στελεχών και μη θεσμικές δημοκρατικές λειτουργίες…

Να σημειωθεί ότι πριν την ανεξαρτητοποίηση Λεμονή, είχε προηγηθεί η παραίτηση της δημοτικής συμβούλου Τατιάνας  Αγγελάκογλου, ενώ ο Λεμονής προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο της Προοδευτικής Συμμαχίας…

Φ.Δ.