Το «Άνω Μακεδονία» θα είναι η τελική πρόταση της πΓΔΜ σύμφωνα με δημοσιεύματα

Για το “Άνω Μακεδονία” ως επικρατούσα πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κάνουν λόγο τα ΜΜΕ της πΓΔΜ.

Πρόκειται για την πρόταση που είχε θέσει στις αρχές του έτους ο Ζόραν Ζάεφ. Ωστόσο, ο όρος “Μακεδονία” βρίσκει αντίθετους τους κυβερνητικούς εταίρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι διατείνονται πως δεν θα υπερψηφίσουν καμία πρόταση που θα φέρει εντός της τον όρο αυτό.

Το ενημερωτικό site “Vecher” αποκάλυψε την πληροφορία ότι η τελική πρόταση από πλευράς πΓΔΜ θα είναι το Upper Macedonia και ότι η γλώσσα θα είναι το “μακεδονικά”, η οποία θα εντάσσεται επισήμως στην οικογένεια των Σλαβικών. Ωστόσο, οι αρχές της πΓΔΜ ούτε διαψεύδουν, αλλά ούτε και επιβεβαιώνουν για την ώρα τις πληροφορίες που μεταδίδει και το euscoop.com.

Υπενθυμίζεται πως οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και πΓΔΜ θα έχουν αύριο νέα συνάντηση στην Οχρίδα. Ο Νίκος Κοτζιάς και η ελληνική πλευρά έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στην πλευρά των Σκοπίων και πλέον μπαίνουμε στον νέο γύρο συζητήσεων-διαπραγματεύσεων για να ανοίξει ο δρόμος ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Η πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για το όνομα πάντως, είναι αυτό να αποτελείται από δύο λέξεις και να είναι αμετάφραστο σε σλαβική διάλεκτο, και έτσι να καταχωρηθεί στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, τα πέντε ονόματα που έχει προτείνει είναι τα εξής: 1.Republika Nova Makedonjia 2. Republika Severna Makedonija 3.Republika Gorna Makedonija 4. Republika Gorna Makedonija 5.Republika Makedonija ( Skopje) . Το τελευταίο το έχει απορρίψει η Αθήνα.

πηγή: news247.gr