Άνοιξε τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

H περιοδική έκθεση “Ένας συλλέκτης και ένας αρχαιολόγος από το παρελθόν συνομιλούν σε χρόνο μέλλοντα” εγκαινιάστηκε την Κυριακή το μεσημέρι. Η έκθεση παρουσιάζει την αρχαιολογική συλλογή Ιωάννη Λαμπρόπουλου και ήταν η αφορμή να “ξαναζωντανέψει” το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, χάρη στην επιμονή και στο όραμα της Εταιρείας φίλων αρχαιολογικού μουσείου Πολυγύρου!

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Κ. Ιγγλέζη και Γ. Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης, Γ. Γιώργος, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστ. Ζωγράφος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και κάτοικοι του Πολυγύρου.

Η συλλογή Λαμπρόπουλου περιλαμβάνει πλήθος κεραμικών αγγείων όπως ληκύθους, οινοχόες, σκύφους, κύλικες, κοτύλες, πινάκια, πλημοχόες, κοσμήματα όπως ενώτια, περίαπτα, διαδήματα, ζέλλια, περιδέραια, ειδώλια, νομίσματα, γυάλινα και χάλκινα αγγεία, όπλα και κράνη, σύμφωνα με το halkidikinews.gr.

Τα αντικείμενα της συλλογής Λαμπρόπουλου, έχουν τοποθετηθεί στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου. Η κατασκευή και τοποθέτηση των μουσειακών προθηκών έγινε με πρωτοβουλία της Εταιρείας φίλων αρχαιολογικού μουσείου Πολυγύρου. Η Εταιρεία κατόρθωσε να συγκεντρώσει από δωρεές και χορηγίες το απαραίτητο χρηματικό ποσό και σε συνεννόηση και συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής ετοιμάστηκε η αίθουσα και θα ανοίξει στο κοινό στις 24 Μαρτίου.

Δείτε τις φωτογραφίες του halkidikinews.gr:

mouseio.jpg

mouseio1.jpg

mou2.jpg