Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) αύριο, Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 13.00 μ.μ., στα γραφεία της, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου 43.

Το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση είναι η Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης, για το οποίο θα τοποθετηθούν οι Δήμαρχοι όλων των περιοχών που σηκώνουν το βάρος των προσφυγικών ροών στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία.

Επίσης, τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, σχετικά με το Ν. 4549/2018 που αφορά σε «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και λοιπές διατάξεις», τη συμμετοχή της ΠΕΔ-ΚΜ στην “Διαπεριφερειακή Συμμαχία νέων για τη δημιουργία ενεργών Ρομά πολιτών», ενώ θα τεθεί και το ζήτημα των Διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Ακόμη το Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ  θα θα κληθεί να ορίσει εκπροσώπους σε επιτροπές διαγωνισμών έργων και άλλα συλλογικά όργανα διοίκησης.