Διαδήλωσαν κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης

Την αντίθεση τους στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, εξέφρασαν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, που μετά από κάλεσμα της ΓΣΕΕ, διοργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα και οι μεγάλες Ομοσπονδίες και εργατικά Συνδικάτα της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη οι απεργιακές συγκεντρώσεις και οι πορείες, που ξεκίνησαν από τις 10.30 το πρωί στο κέντρο της πόλης, ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι μπροστά το ΥΜΑΘ. Δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, λόγω και της απουσίας των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, καθώς οι εργαζόμενοι του Οργανισμού συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ενώ πολλοί οδηγοί, παρότι η αγορά λειτούργησε κανονικά, απέφυγαν το κέντρο της πόλης.
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία ήταν του ΠΑΜΕ, που έγινε μετά τις 10.30πμ  στο άγαλμα Βενιζέλου. Συμμετείχαν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι συνταξιούχων και φοιτητών ενώ το πλήθος των συγκεντρωμένων πλησίασε τις 2000 άτομα.

Σαφώς πιο μικρή ήταν η συγκέντρωση των σωματείων της ΓΣΕΕ, μπροστά στο ΕΚΘ. Μερικές εκατοντάδες έδωσαν το παρών ενώ το κλίμα «ζεστάθηκε» όταν περίπου 200 άτομα από οργανώσεις, όπως η ΛΑΕ και η ΟΚΔΕ και μερικοί  διανομείς με τα δίκυκλα τους, που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας – Εγνατία, «διαπέρασαν» τη συγκέντρωση μπροστά από το ΕΚΘ, με συνθήματα και κατά της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Στο ΥΜΑΘ κατέληξε επίσης και η πορεία των οργανώσεων της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι στην Καμάρα.