Η Δημοκρατία, η ακροδεξιά και ο Κουφοντίνας

Στη μνήμη της Καθηγήτριας Φώφης Μπουλούτα

που απολύθηκε το 2013 από το Κολλέγιο Αθηνών

επειδή είχε πιάσει τον γιο του τότε πρωθυπουργού

Αντώνη Σαμαρά, να αντιγράφει

Τώρα που ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στο κελί του, η ελληνική ακροδεξιά και η κατ’ όνομα σοσιαλδημοκρατία πρέπει να ανακαλύψουν νέα κυβερνητικά «ολισθήματα» για να κουκουλώνουν τα θρασύτατα οικονομικά σκάνδαλα των κορυφαίων στελεχών της.

Θα αντιτείνει κάποιος, ότι άλλο η αφαίρεση ζωής και άλλο η αφαίρεση μερικών ή πολλών εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων (αν ανοίξουν ποτέ τα αρχεία για τα CDS που παίχτηκαν την πρώτη περίοδο της ελληνικής κρίσης). Ναι, είναι άλλο, υπάρχει η βαναυσότητα της δολοφονίας, ενώ η εξώθηση στην αυτοκτονία ή στην παραφροσύνη δεν τιμωρείται, ούτε η κρατική τρομοκρατία. Ομως οι ποινές είναι ίδιες.

Οι πιστολάδες που ανέλαβαν «να καθαρίσουν την ελληνική κοινωνία από ό,τι πιο βρώμικο κυκλοφορούσε», έφτασαν στο σημείο να δολοφονούν πρόσωπα που μόνον για αντιδημοκρατική συμπεριφορά δεν μπορούσαν να κατηγορηθούν. Ναι, εννοώ τον Παύλο Μπακογιάννη, η δολοφονία του οποίου θεωρώ ότι έκρυβε πολλά περισσότερα από όσα προέκυψαν στα ανακριτικά «χειρουργεία» της αντιτρομοκρατικής.

Ο Μπακογιάννης ήταν γνωστός αντιδικτατορικός αγωνιστής, άρα η δολοφονία του, όπως και ορισμένων άλλων, αλλοδαπών κυρίως, μόνον ένα στόχο είχε πέρα από τη γενικότερη πολιτική αποσταθεροποίηση: να σταματήσει η προσέγγιση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου σε κυρίαρχα ζητήματα όπως π.χ. η κάθαρση.

Το ποιοι δεν ωφελήθηκαν από τη δολοφονία του Μπακογιάννη είναι γνωστό. Η αριστερή φρασεολογία των πιστολάδων χρέωσε σε όλη την αριστερά το αίμα των θυμάτων της «17 Ν». Και είναι τουλάχιστον θράσος να κάνει προσκλητήριο νεκρών ο Μητσοτάκης ο νεότερος περιλαμβάνοντας σ’ αυτό βασανιστές, πράκτορες και λοιπούς λειτουργούς της χούντας.

Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι την αντίδραση των παιδιών του Παύλου Μπακογιάννη. Καλό θα ήταν πάντως, τώρα που ο κουρνιαχτός θα πέσει, να διαβάσουν με περίσσεια ανοχή τη δήλωση του γιου του επίσης δολοφονημένου από τη «17Ν», Νίκου Μομφεράτου, αλλά και την ανακοίνωση του γιου του δολοφονημένου καθηγητή Τεμπονέρα. Ο δολοφόνος του, κάποιος Καλαμπόκας, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, «γύρισε» ελεύθερος στην οικογένεια του σε 7 χρόνια, όπως και πολλοί κατά συρροή ποινικοί δολοφόνοι (π.χ. ο Παπαχρόνης) που δεν εξέτισαν το όλον της ποινής τους.

Και εδώ η φασαρία έγινε για άδεια δυο ημερών, άδεια που έλαβαν άλλα στελέχη της «17Ν» επί κυβερνήσεων δεξιάς, είτε ατόφιας είτε με τις πράσινες συνιστώσες της.

Η Δημοκρατία έχει και πρέπει να έχει ανοχή. Στη γειτονική Ιταλία η πολύ πιο εγκληματική οργάνωση (αν μπορεί να ζυγίσει κανείς το έγκλημα), οι Ερυθρές Ταξιαρχίες, που έφτασαν να δολοφονήσουν πρωθυπουργό, τον Αλντο Μόρο, αντιμετωπίστηκε με σύνεση και οι δολοφόνοι, αφού εξέτισαν τις ποινές τους, είναι -αν δεν κάνω λάθος- όλοι ελεύθεροι.

Τι εννοώ: αν η ελληνική ακροδεξιά και η ψευδεπίγραφη σοσιαλδημοκρατία ήθελαν να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα τη γερμανική μέθοδο των «λευκών κελιών» και των «αυτοκτονιών» των τρομοκρατών, δεν είχαν παρά να το πράξουν στα δεκάδες χρόνια που κυβερνούσαν.

Τώρα ψάχνοντας να βρουν συμψηφισμούς για τη διαρκή αποκάλυψη οικονομικών σκανδάλων καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη διήμερη άδεια που δόθηκε -με δικούς τους νόμους- στον Κουφοντίνα. Και ξεχνούν ότι αριστεροί ήταν αυτοί που τόλμησαν να ζητήσουν την απελευθέρωση χουντικών όταν είχαν εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής τους (και δεν εννοώ αυτούς που οι δεξιές κυβερνήσεις και η υποταχθείσα στη χούντα Δικαιοσύνη είχαν ρίξει στα μαλακά).

Άνθρωποι που δεν έκατσαν ούτε 15 μέρες στη φυλακή αντιδρούν σε μια διήμερη άδεια έπειτα από 15 χρόνια κάθειρξης. Οι φωνακλάδες δεν έχουν παρά να καταθέσουν σχέδιο νόμου που να αυστηροποιεί τον τρόπο της χορήγησης αδειών στους καταδικασμένους σε ισόβια για δολοφονίες και άλλα εγκλήματα. Όλους όμως. Διότι δεκάδες ισοβίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι και χωρίς καν βραχιολάκι, καταδικασμένοι σε κάθειρξη γιορτάζουν την ποινή τους σε χλιδάτα πάρτι στη Μύκονο, διάφοροι Χριστοφοράκοι κ.λπ. βρήκαν φιλόξενη αγκαλιά σε άλλες χώρες χάρη στην «έλλειψη εποπτικών μέσων». Ας μας πουν επιτέλους τι θέλουν να αλλάξουν στον δικό τους νόμο.

Ερώτηση: θα συμπεριληφθούν σ’ αυτήν την πρόταση οι δολοφόνοι -ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί- του Παύλου Φύσσα που κυκλοφορούν ελεύθεροι;

Και κάτι τελευταίο: την άδεια την έδωσαν στον Κουφοντίνα στελέχη της Δικαιοσύνης. Κάποιοι υπαινίχθηκαν ότι η κυβέρνηση …άλλαξε την εισαγγελέα της φυλακής με προφανώς «δικό» της για να δώσει αυτήν την  άδεια! Αρα η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην ανεξάρτητη και αυτόνομη και άμεμπτη Δικαιοσύνη. Δεν είδα ούτε μια διαμαρτυρία από τις λαλίστατες Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων για αυτόν τον άθλιο υπαινιγμό. Αρα, μπορεί άραγε κανείς να αναρωτηθεί μήπως η χορήγηση άδειας τις μέρες που η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της έτρεχαν να κουκουλώσουν τα παραδεισένια τους λεφτά, είχε αυτόν ακριβώς τον στόχο: να αλλάξει δηλαδή η ατζέντα;

Ξέρω, δεν γίνονται αυτά στην  Ελλάδα…