Δήμος Ωραιοκάστρου: Είμαστε τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος

Στη χθεισνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου εκδόθηκε ψήφισμα αναφορικά με τα χθεσινά θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.
Το ψήφισμα αναφέρει: «Μετά και τα σημερινά θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται, ειδικά δε όταν αυτή στρέφεται κατά μικρών παιδιών.
»Τα γεγονότα αυτά στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των Δημοτών μας, τη Δημοτική μας Αρχή, δεν εκφράζουν γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες επικράτησε ένταση έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου όταν ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν να φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, εκπαιδευτικοί και αντιφασίστες. (περισσότερα, εδώ)