Εγκαινιάστηκε το νέο Γυμναστήριο – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 το νέο Γυμναστήριο – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας, στο σχολικό συγκρότημα της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, όπου εδρεύουν το 1ο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ευκαρπίας.

Ένας πρότυπος σύγχρονος λειτουργικός αθλητικός χώρος που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τη μελέτη του Τμήματος Σχολικής Στέγης της Τεχνικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψή της και θα χρησιμοποιείται από τους 500 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, αλλά και από το σύνολο της νεολαίας της Ευκαρπίας, για Αθλοπαιδιές και για άλλες εκδηλώσεις – δράσεις.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και οι δύο διευθυντές του 1ου Γυμνασίου Γεώργιος Τσιόκος και του Λυκείου Πασχάλης Σέντερης, καλωσόρισαν μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό των δύο σχολικών μονάδων της Ευκαρπίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Δημήτρη Χατζηβρέττα, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Παύλου Ματζιάρη, τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους, Γενικό Γραμματέα, Εντεταλμένους, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους.

Ιδιαίτερα συγκινητική η παρουσία της Χρυσούλας Αντωνιάδου, παραολυμπιονίκη κολύμβησης και πρώην μαθήτριας των σχολείων της Ευκαρπίας, το όνομα της οποίας θα δοθεί σε αυτό το νέο αθλητικό στολίδι του Δήμου Παύλου Μελά.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τμήμα Παιδείας και με την αρωγή εθελοντών των δύο σχολείων, ξεκίνησε με την τέλεση αγιασμού από τους πατέρες Δημήτριο του Ιερού Ναού Αγίου Αγ. Γεωργίου & Αγ. Χρυσοστόμου Ευκαρπίας και Γαβριήλ του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ευκαρπίας οι οποίοι ευλόγησαν τη νέα σχολική – αθλητική δομή και μετέφεραν τις θερμότατες ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες του νέου χώρου δημιουργικότητας και άθλησης, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά και ιδιαίτερα το Τμήμα Σχολικής Στέγης, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι και το τελικό στάδιο. Κλείνοντας το χαιρετισμό του, προέτρεψε ειδικά τους νέους να σεβαστούν το χώρο και να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να το προστατεύσουν από δολιοφθορές και ζημιές.

Μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού διεξήχθη και αγώνας βόλεϊ ανάμεσα σε δύο μικτές ομάδες μαθητριών των δύο σχολείων.

Μια ξενάγηση στους χώρους του νέου Γυμναστηρίου

Ο μεταλλικός σκελετός που προϋπήρχε και λειτουργούσε ως ένα απλό υπόστεγο δίπλα στο σχολικό κτίριο, μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονων προδιαγραφών και με όλα τα πιστοποιητικά καταλληλότητας Γυμναστήριο – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με προϋπολογισμό έργου 960.000,00 ευρώ.

Το νέο κτίριο αναπτύσσεται κυρίως σε ένα ισόγειο επίπεδο, απέναντι από το υφιστάμενο σχολικό κτίριο, οριοθετώντας ουσιαστικά την νότια πλευρά της αυλής. Η κύρια είσοδός του, με την ράμπα ΑΜΕΑ, είναι από την πλευρά του επιπέδου της αυλής του σχολείου, ενώ υπάρχουν άλλες δύο είσοδοι – έξοδοι από τα πλάγια.

Ο ισόγειος όροφος περιλαμβάνει τις εισόδους, τον κύριο χώρο πολλαπλών χρήσεων, ο οποίος επικοινωνεί κατ’ ευθείαν με τον αύλειο χώρο και το γραφείο των γυμναστών, το ιατρείο, τα W.C. και τις ντουζιέρες με τα αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών, καθώς και το χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων και το λεβητοστάσιο.

Στον κύριο χώρο έχει κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Επίσης μπορούν ν’ αναπτυχθούν 350 περίπου καθίσματα σε περίπτωση μη αθλητικής εκδήλωσης, ενώ έχει αποκατασταθεί η υφιστάμενη κερκίδα 90 θέσεων.

Το Λεβητοστάσιο και ο χώρος Η/Μ εγκαταστάσεων έχουν ανεξάρτητη είσοδο από την αυλή.

Σχετικά με τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις έχουν τοποθετηθεί fan coils για ψύξη-θέρμανση του χώρου τα οποία λειτουργούν με αντλία θερμότητας αέρος – νερού με ενσωματωμένη αντιπαγωτική προστασία, ώστε να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το νερό του δικτύου θέρμανσης κινείται με τη βοήθεια κυκλοφορητών inverter για την καλύτερη εξοικονόμηση θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα φωτιστικά σώματα εσωτερικού χώρου είναι led ενεργειακής κλάσης Α+, είναι τύπου slim, διαθέτουν αντοχή στην κρούση και λειτουργούν με τηλεχειρισμό.

Στον εξωτερικού χώρο υπάρχουν αποκλειστικά φωτοβολταϊκά φωτιστικά σώματα semi cut off ή non cut off, με βραχίονα και λαμπτήρα ενεργειακής κλάσης Α+, τροφοδοτούμενα από φωτοβολταϊκά στοιχεία για εκμηδενισμό του νυχτερινού ηλεκτρικού ρεύματος.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων διαθέτει αποδυτήρια ανδρών – γυναικών με WC & Ντους ενώ και τα γραφεία διαιτητών διαθέτουν δικά τους WC – Ντους. Επίσης διαθέτει και WC AMEA των οποίων οι βρύσες λειτουργούν με υπέρυθρες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Οι χώροι των ντους τροφοδοτούνται ζεστό νερό από ηλιακούς συλλέκτες , ενώ για τους χειμερινούς μήνες συνδράμει επικουρικά και η αντλία θερμότητας.

Στο κτίριο υπάρχει ηχητική-μικροφωνική εγκατάσταση, όπως και εγκατάσταση πυρόσβεσης – πυρανίχνευσης σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας, ενώ προστατεύεται με συναγερμό για την ασφάλειά του.

Επίσης η νέα υποδομή του Δήμου Παύλου Μελά διαθέτει ένα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων και χρονομέτρησης.

Όλα τα υλικά είναι καινούργια και αρίστης κατασκευής και μόνον από κατασκευάστριες εταιρείες που διαθέτουν ISO 9001:2000 και έχουν έγκριση τύπου CE για την χρήση την οποία προορίζονται.