Εκδήλωση για τη συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό

Δύο εκδηλώσεις του έργου  HIGHER για τη σημασία της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών στους τομείς της αγροδιατροφής και του τουρισμού διοργανώνουν το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί workshop με θέμα «Καινοτόμες καλές πρακτικές στον τομέα της αγροδιατροφής και του τουρισμού», στο ξενοδοχείο The Met Hotel, στις 9 το πρωί. Στόχος του workshop είναι η παρουσίαση καινοτόμων έργων και καλών πρακτικών συνεργασίας δημόσιου / ιδιωτικού τομέα στους τομείς της αγροδιατροφής και του τουρισμού που αποτελούν προτεραιότητα για τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο workshop θα συμμετέχουν οι εταίροι του έργου HIGHER και αντίστοιχων φορέων από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τη Σλοβενία και τη Λιθουανία και την Ελλάδα.

Και εκδήλωση για τα Τοπικά Οικοσυστήματα

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με τη συμμετοχή των εταίρων του έργου HIGHER, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Περίπτερο 8 – Δ.Ε.Θ.), στις 9 το πρωί. Εταίροι του έργου και εμπλεκόμενοι φορείς (stakeholders) από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία, αλλά και τοπικοί φορείς, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση με τίτλο «Περιφερειακές/Διαπεριφερειακές συνεργασίες προστιθέμενης αξίας στα τοπικά οικοσυστήματα» (Regional/Interregional collaborations adding value to the local ecosystems), που έχει ως στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για αποτελεσματικές καινοτόμες πρωτοβουλίες, που μπορούν να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν στρατηγικές και πολιτικές καινοτομίας, καλές πρακτικές σε περιφερειακό επίπεδο και εργαλεία προώθησης της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στους τομείς της αγροδιατροφής και του τουρισμού από όλες τις συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες. Θα παραβρεθούν, μεταξύ άλλων,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας της Τοσκάνης Marco Remaschi, ο πρώην Υφυπουργός και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κιλτίδης, η τεχνική σύμβουλος του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανδαλουσίας Esperanza Perea, ο εκπρόσωπος του AgriFood Capital – Northeast Brabant από την Ολλανδία Simon Maas, ο Cluster Manager του Arctic Smart Rural Network cluster από την Φιλανδία Johannes Vallivaara και ο εκπρόσωπος του επικεφαλής εταίρου του έργου HIGHER «Τεχνολογικό Πάρκο του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης» Juan Sangüesa.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ανοιχτή εκδήλωση του έργου HIGHER στις 6 Οκτωβρίου μπορούν να το δηλώσουν συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο έως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017:

https://docs.google.com/forms/d/1W6KPWgNyRm2wB8F3-0MVCBgRNl9DI0fBIwtBMcDHzCA/edit

Σημειώνεται ότι η γλώσσα εργασίας θα είναι η αγγλική. Υπάρχει δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης εντός της χώρους της ΔΕΘ (είσοδος από τη Βόρεια Πύλη).

Για περισσότερες πληροφορίες, υπεύθυνοι επικοινωνίας είναι οι:

  • Ιωάννης Σπάνδος, Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, τηλ.: 2310403003,

e-mail: [email protected]

  • Καλλιόπη Οικονόμου, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Αυτοτελής Δ/νση Υποστήριξης Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας/Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Συνεργασιών, τηλ.:2313319818, e-mail: [email protected]

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της ανοιχτής εκδήλωσης.