Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολεμικό κλίμα στις πρόσφατες κλειστές συσκέψεις στην Πειραιώς. Πολλά στελέχη, μετά το μπάχαλο που έχει προκύψει, ζητούν πλέον να υπάρξει τοποθέτηση από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς πρόκειται για δικό του συνεργάτη. Μάλιστα όπως προκύπτει τόσο από την απολογία του Νίκου Γεωργιάδη στο δικαστήριο, όσο και από πληροφορίες από το εσωτερικό του κόμματος, παρέμενε μέχρι σήμερα συνεργάτης του, αλλά είχε φύγει από το προσκήνιο εξαιτίας της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Γεωργιάδης, υπήρξε “δεξί χέρι” του Κυριάκου Μητσοτάκη και συντόνιζε το  γραφείο του κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών που τον έφεραν στην ηγεσία του κόμματος. Ακολούθως τοποθετήθηκε επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, ωστόσο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, το 2016, την οποία γνώριζαν στον πολιτικό του χώρο πολύ νωρίτερα, αναγκάστηκε να περάσει στο παρασκήνιο.

Ο ίδιος ο Νίκος Γεωργιάδης, κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ανέφερε πως μετά τις αποκαλύψεις το 2016 (στη Μολδαβία είχε προσαχθεί από το 2010 για εμπλοκή στο κύκλωμα trafficking αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος δείχνοντας τη διπλωματική του ταυτότητα), μίλησε με τον Μητσοτάκη ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά: «Δεν φεύγεις από το προσκήνιο; Δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς. Κάτσε δυο μήνες, τρεις. Είσαι πίσω κανονικά. Θα σκάσει σε δυο μήνες. Θα κάτσει». Όπως προκύπτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός ότι τον κράτησε ως συνεργάτη παρασκηνιακά, φέρεται να πίστευε πως ο Γεωργιάδης δεν θα διωκόταν τελικά. Αυτή η εκτίμηση είχε καλλιεργηθεί γενικά στην Πειραιώς αλλά και στον ίδιο τον Γεωργιάδη. Είναι ενδεικτική και η αναφορά του εισαγγελέα για την «πρωτοφανή και αξιοπερίεργη» στάση που κράτησε για χρόνια ο Γεωργιάδης. «Δεν τον άγγιζε τίποτα», επισήμανε.

Παρά τους ισχυρισμούς της ΝΔ πως ο Γεωργιάδης έχει απομακρυνθεί από το κόμμα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τον παρασκηνιακό του ρόλο επιβεβαίωσε και ο πρώην βουλευτής του κόμματος  και πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, ενώ και η εφημερίδα Δημοκρατία, που πρόσκειται στη ΝΔ, “κάρφωσε” τον Μητσοτάκη για τον ενεργό ρόλο του Γεωργιάδη. Επιπλέον η παρουσία στη δίκη αλλά και η απόπειρα κάλυψής του από υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ μαρτυρούν τους στενούς δεσμούς.

Αυτό όμως που έχει προκαλέσει τη σύγκρουση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ο τρόπος διαχείρισης της υπόθεσης. Αρχικά υπήρξε αμηχανία και σιωπή γεγονός που προκάλεσε αρνητική εντύπωση. Ωστόσο όσα ακολούθησαν κάνουν τη “σιωπή” να μοιάζει “χρυσός”. Μετά τη πρωτοφανή στάση των φιλικών μέσων ενημέρωσης που εξαφάνισαν την είδηση, ήρθε η δήλωση του γραμματέα τοης ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έκανε λόγο για “σκευωρία”, υπογράμμισε πως “η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει” και κατήγγειλε πως με τις “επιθέσεις σε βάρος του παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας”.

Λίγες ώρες αργότερα, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, “άδειασε” τον Αυγενάκη για τα περι σκευωρίας, λέγοντας πως “ο ίδιος έχει την ευθύνη της συγκεκριμένης φράσης και η ΝΔ δεν έχει υποστηρίξει κάτι τέτοιο”. Ο Μάκης Βορίδης παρουσίασε και το αφήγημα της “προσωπικής υπόθεσης”, όπως χαρακτήρισε την υπόθεση του Γεωργιάδη, θέση που εξέφρασε αργότερα και η ΝΔ με non paper.

Ωστόσο λίγο νωρίτερα υπήρξε και ένα ακόμη non paper το οποίο άναψε φωτιές στην Πειραιώς και αποσύρθηκε άρον άρον. Σε αυτό η ΝΔ παρείχε πλήρη κάλυψη στον Νίκο Γεωργιάδη κάνοντας λόγο για “πρωτοφανή κανιβαλισμό από το Μαξίμου” και υποστηρίζοντας πως “καθώς θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, είναι ωμή και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να προδικάζει κανείς την τελεσίδικη απόφασή της”. Πληροφορίες της “Νέας Σελίδας” αναφέρουν πως το κείμενο συνέταξε μια συγκεκριμένη ομάδα με πρωτοβουλία του Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο όπου δικαζόταν ο Νίκος Γεωργιάδης. Όταν το επίμαχο κείμενο δημοσιεύθηκε σε σάιτ, προκάλεσε πανικό στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ με τους Τάκη Θεοδωρικάκο και Κωνσταντίνο Ζούλα να τρέχουν να το μαζέψουν. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και ακολούθησε μια δεύτερη διαρροή από τη ΝΔ, κύκλοι της οποίας διέψευσαν το πρώτο non paper.

Οι παλινωδίες επηρέασαν και τον φιλικό Τύπο, ο οποίος μετά την αρχική εξαφάνιση της είδησης ξεκίνησε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την υπόθεση και να “ξεπλύνει” πολιτικά και ηθικά τον Νίκο Γεωργιάδη. Ωστόσο η απίστευτη επιχειρηματολογία έχει προκαλέσει μεγαλύτερο θόρυβο και εκθέτει ανεπανόρθωτα τα ίδια τα Μέσα. Είναι ενδεικτικό πως άρθρο της “Καθημερινής” έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί αν η σεξουαλική συνεύρεση με δεκαπεντάχρονα είναι παιδεραστία. “Η περίφημη παιδεραστία του αναφέρεται στη συνεύρεσή του με κάποια δεκαπεντάχρονα. Μπορεί η ερωτική επιθυμία για ένα δεκαπεντάχρονο να θεωρηθεί παιδεραστία;”, γράφει χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρόπουλος.

πηγή: tvxs.gr