Εξιχνιάστηκαν τηλεφωνικές απάτες με τη μέθοδο του «τροχαίου ατυχήματος»

Εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Έλληνες και μία αλλοδαπή γυναίκα, μέλη συμμορίας, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικών προσώπων των υποψήφιων θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα ή ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασής τους λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αποσπούσαν χρηματικά ποσά, που αγγίζουν τα 36.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 46 και 70 ετών και μία 57χρονη αλλοδαπή, μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργών τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 28 Οκτωβρίου 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξαπάτησαν ηλικιωμένους σε τρεις περιπτώσεις, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα ή με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασής τους λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν η επιλογή αποκλειστικά ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους και η παρουσίασή τους ως γιατροί, δικηγόροι ή αστυνομικοί κατά περίπτωση.

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 35.929 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.