Γ. Μπουτάρης: Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό που χάρισε την ελληνική σημαία στον Αμίρ

«Ευχάριστη έκπληξη» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την επιβράβευση του 11χρονου Αφγανού Αμίρ από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο χαρίστηκε συμβολικά μια ελληνική σημαία μετά την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του στη Δάφνη. «Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την τοποθέτηση του στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Ήταν τελείως απαράδεκτα όσα συνέβησαν με τον 11χρονο που κληρώθηκε για τη σημαία αλλά και η επίθεση στο σπίτι του. Ο Αλέξης Τσίπρας τον επιβράβευσε και του έδωσε τη σημαία. Είχαμε και παλαιότερα άλλα παιδιά που πρώτευσαν και δεν τους άφησαν να κρατήσουν τη σημαία. Θυμάμαι ένα παιδί από την Επανομή που τώρα είναι καθηγητής στο ΜΙΤ», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Απάντηση στην κριτική για την απουσία από τις εορταστικές εκδηλώσεις

Η απουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, από τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης για την 26η και 28η Οκτωβρίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με την αντιπολίτευση να του ασκεί έντονη κριτική.

«Ούτε εξαφανίστηκα από την πόλη, ούτε το επιτελείο μου πήγε διακοπές. Το θεωρώ πρόστυχο να εκμεταλλεύεστε μια ιδιαίτερη κατάσταση και να προσβάλλετε τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Ο δήμος ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις μέσω της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και αντιδημάρχων» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης κατά την τοποθέτηση του, ενώ τις προηγούμενες ημέρες για την απουσία του επικαλέστηκε σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Για μια ακόμη φορά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε αντίθετος με τις μαθητικές παρελάσεις αλλά και με την παρουσία μαθητών και εκπροσώπων σωματείων στη στρατιωτική παρέλαση. «Δεν αναπτύσσεται έτσι το εθνικό φρόνημα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι. Με τις παρελάσεις αναπτύσσεται μια εθνική και πολεμική διάθεση», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Είχε προηγηθεί η κριτική που δέχτηκε από τη δημοτική παράταξη των «Εντάξει». Ο Εφραίμ Κυριζίδης, εκπροσωπώντας τον Σταύρο Καλαφάτη, υποστήριξε πως «δεν είναι ο Γιάννης Μπουτάρης που απουσίαζε από τις εκδηλώσεις. Είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αυτός που είχε εξαφανιστεί επί πέντε μέρες από την πόλη. Όμως κανείς δεν βρήκε να πει ούτε μία κουβέντα γι αυτήν την απουσία».

ΑΠΕ