Γαλλικό νεονουάρ από την Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 παρουσιάζει ως άνοιγμα του νέου αφιερώματός της «Γαλλικό νεονουάρ – Τιμή στον Αλαίν Ντελόν» τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 21:00 στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ (Σαρανταπόρου 4, κάθετη στη Βασιλέως Γεωργίου, τηλ. 2310828642) το θρυλικό νουάρ του Ανρί Ζορζ Κλουζό «Το μεροκάματο του τρόμου» με τους Ιβ Μοντάν, Σαρλ Βανιέ, Πίτερ Βαν Άικ, Βέρα Κλουζό.

Αποκλεισμένοι σε μια γαλλική αποικία της Νοτίου Αμερικής, δύο τυχοδιώκτες -ο Μάριο και ο Τζο- αντιμετωπίζουν μια πρόκληση: για να αποκτήσουν τα χρήματα του εισιτηρίου επιστροφής τους στην πατρίδα, πρέπει να οδηγήσουν ένα φορτηγό με νιτρογλυκερίνη (ένα εκρηκτικό ευαίσθητο στην μεταφορά) για λογαριασμό μιας εταιρείας πετρελαίου. Η διαδρομή όμως και το ταξίδι κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, καθώς το φορτίο κινδυνεύει να εκραγεί στους δύσβατους και επικίνδυνους δρόμους…

Η συνδιοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια γίνονται από το ΚΕΜΕΣ. Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Δημήτρη Μπάμπα από το Cinephilia.gr. Στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο λαϊκό πανεπιστήμιο για τον κινηματογράφο θα είναι: Η πεσιμιστική και μισανθρωπική λογική στο έργο του Κλουζό.

Υ.Γ. Σημειωτέον ότι την Τρίτη 30 Αυγούστου επαναπροβάλλεται στον ίδιο χώρο στις 20:15 με δωρεάν είσοδο η ταινία «Στον ανεμοστρόβιλο των παθών», που η προβολή της συνέπεσε με μεγάλη βροχή, ενώ τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 παρουσιάζει στα πλαίσια του ίδιου αφιερώματος το κλασικό νεονουάρ του Ζαν Πιέρ Μελβίλ «Ο Κόκκινος Κύκλος».