Γεννηματά κατά Τσίπρα και Μητσοτάκη

Με δηλώσεις της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά άσκησε έντονη κριτική τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπαν σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώτος και στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο δεύτερος.

Για τον πρωθυπουργό η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Επανέλαβε το γνωστό υποκριτικό εαυτό του. Έκλαιγε δήθεν για τους φτωχούς, που ο ίδιος οδηγεί σε πλήρη φτωχοποίηση και αδιέξοδο. Παρίστανε τον διώκτη της διαπλοκής αυτός που την κρύβει στον κόρφο του. Έκρυψε ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε τις προάλλες στη ΔΕΘ. Μίλησε για δημοκρατία, ενώ επιχειρεί καθημερινά να στήσει καθεστώς, με παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, στους θεσμούς, στα ΜΜΕ, στις Τράπεζες», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «έσπευσε να αλλάξει ρόλους με τον κ. Τσίπρα στις υποσχέσεις. Δεν έκρυψε βέβαια τη δική του πολιτική ατζέντα. Πολιτική της Δεξιάς, συντηρητική, στηριγμένη μόνο στην αγορά. Ξέχασε παντελώς την κοινωνία. Έλλειψε το ενδιαφέρον για τον κόσμο της εργασίας, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τα ελληνικά νοικοκυριά, τους μικρομεσαίους. Δεν μας εκπλήσσει, αυτή είναι η ελληνική Δεξιά».

«Μόνο με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μπορεί να συγκροτηθεί η ισχυρή αναπτυξιακή συμμαχία κράτους-αγοράς-κοινωνίας που χρειάζεται η χώρα για να ξεκολλήσει από το τέλμα της ύφεσης και να βγει από την κρίση. Για αυτό θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

«Ο πρωθυπουργός έδειξε την καθεστωτική του αντίληψη»

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Real News: «Η κυβέρνηση διολισθαίνει σε καθεστωτικές νοοτροπίες και πρακτικές. Δεν θέλει να τα αλλάξει όλα, θέλει να τα ελέγξει όλα. Όσο υποχωρεί κοινωνικά και απομονώνεται πολιτικά, τόσο παρεκτρέπεται θεσμικά. Στη Θεσσαλονίκη στη συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός έδειξε αυτή τη καθεστωτική του αντίληψη», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της συνεργασίας στο χώρο της Κεντροαριστεράς δηλώνει ότι παραμένει ανοικτή στον διάλογο με το Ποτάμι κι άλλες δυνάμεις υπό την προϋπόθεση ότι ο ενιαίος φορέας της Κεντροαριστεράς εξ ορισμού δεν μπορεί να αποτελεί παράρτημα ή συμπλήρωμα ή προνομιακό σύμμαχο, ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.