Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Στόχος μας δεν είναι κάποια αντιδημαρχία

Ούτε θέλουμε ούτε θα πάρουμε κάποια αντιδημαρχία. Δεν κατεβαίνουμε στις δημοτικές εκλογές για να διεκδικήσουμε θέσεις αξιώματα κι αν δεν είμαστε στον δεύτερο γύρο δεν θα στηρίξουμε κομματικούς υποψήφιους». Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Υψίπολις» σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι με δημοσιογράφους της πόλης.

Όπως είπε η «Υψίπολις» εκπροσωπείτε όχι από επαγγελματίες της πολιτικής αλλά από ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται πραγματικά για την πόλη και θέλουν να προσφέρουν έργο και επαγγελματικές και επιστημονικές γνώσεις για να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα. «Αυτά τα δύο μας χαρακτηρίζουν. Δεν έχουμε γνώση της αυτοδιοίκησης αλλά έχουμε γνώση και εμπειρία ως άνθρωποι της παραγωγής και του καθημερινού έργου ενώ το βασικό μέλημα είναι η καθημερινότητα των πολιτών και όχι τα αξιώματα» είπε και επιτέθηκε σε όσους δημιουργούν ένα πιεστικό κι αρνητικό κλίμα για την πληθώρα των υποψηφιοτήτων. Άφησε μάλιστα εννοηθεί ότι τα κόμματα εξουσίας δεν θέλουν τη μεγάλη συμμετοχή προκειμένου να ελέγχουν το εκλογικό σώμα.

Σε ερώτηση μας για το δεύτερο γύρο ξεκαθάρισε πως δεν θα δώσει γραμμή στους πολίτες που θα ψηφίσουν την «Υψίπολι» ούτε θα επιδιώξει ή θα κάνει συμφωνίες με κάποιον απο αυτούς που εμφανίζονται ως φαβορί για τη δημαρχία. Μίλησε μάλιστα για κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις και προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος αλλά και για εμπορευματοποίηση της ενημέρωσης. «Δεν διεκδικούμε κανένα αξίωμα παρά τον δήμο της Θεσσαλονίκης ο οποίος δεν έχει δεδομένους ηγεμόνες και μέχρι τις εκλογές ο δήμος διεκδικείτε από 19 υποψήφιους δημάρχους» τόνισε και σημείωσε πως «η Υψίπολις έχει σχέδιο και όραμα για την πόλη».

Φ.Δ.