Σ. Ζαριανόπουλος: Ζητάμε ισχυρή φωνή του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο

«Ισχυρή φωνή του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης», που θα «πηγαίνει κόντρα, θα αποκαλύπτει και θα ενημερώνει για τα προβλήματα της πόλης» ζήτησε από τους δημότες, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Ο κ.Ζαριανόπουλος, υποψήφιος στον κεντρικό δήμο με την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», τόνισε: «Η πείρα μας λέει ότι σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Και δεν φαίνεται με την πολιτική των μεγάλων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ προοπτική για βελτίωση».

«Έχουμε 19 συνδυασμούς (υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον κεντρικό  δήμο Θεσσαλονίκης), όμως όλοι έχουν πρόσημο πολιτικό και κομματικό. Μην τρελαθούμε, δεν είναι ανεξάρτητοι. Αυτό είναι καλαμπούρι για να γελάει ο κόσμος. ‘Ολοι έχουν περάσει από βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι. Και εννοώ και τους προερχόμενους από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και λοιπά. Και πού συμφωνούν όλοι αυτοί; Ότι θα πρέπει η καθαριότητα να ιδιωτικοποιηθεί γιατί αυτή είναι γραμμή της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης. Οι μεν της ΝΔ ευθέως το λένε ότι πρέπει να εμπλακεί ιδιώτης, η δε κ.Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει από την πίσω πόρτα μέσω Κοιν.Σ.Επ» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε δε πως «το ίδιο με την καθαριότητα συμβαίνει και με τον ΟΑΣΘ που είναι αγκάθι για την πόλη, στην ιδιωτικοποίηση προχωράει και το νερό με γοργούς ρυθμούς. Κανένας δεν μιλάει ούτε για τη στάθμευση, που την πληρώνεις πανάκριβα με 1,70 ευρώ την ώρα. Επίσης, παραδίδεται η πόλη σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, σύμφωνα με τις μελέτες του Ιδρύματος Ροκφέλερ».

Ο κ.Ζαριανόπουλος υποστήριξε πως μετεκλογικά τους υποψηφίους «παρά την υποτιθέμενη τωρινή μάχη, θα τους δείτε να δίνουν τα χέρια, να συγκροτούν πλειοψηφία για τα μεγάλα στρατηγικά ζητήματα της πόλης και να περνούν άνετα την πολιτική τους. ‘Ολοι, πλην του ΚΚΕ, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους θα προχωρήσουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, της καθαριότητας, του νερού, των ελεύθερων χώρων, το χαράτσι για τη στάθμευση, ενώ στα μεγάλα συμφέροντα θα περάσουν Καπάνι και Μοδιάνο».

ΑΠΕ/ΜΠΕ