«Οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεσμεύουν την κυβέρνηση για τις περικοπές των συντάξεων»

«Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις των δικαστηρίων», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μπάρκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Η δήλωση ήρθε ως αποτέλεσμα της απόρριψης από το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ της αίτησης σωματείου συνταξιούχων, το οποίο διαμαρτυρόταν για τη μη συμμόρφωση της Διοίκησης με προγενέστερες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων.

Κληθείς να σχολιάσει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί «γκρίζα ζώνη» στις επιστροφές χρημάτων για παράνομες μειώσεων πριν από το 2015 ο κ. Μπάρκας επισήμανε: «Η ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί σοβαρή απέναντι σε αυτά τα πράγματα. Απέναντι στις αποφάσεις των δικαστηρίων όλοι είμαστε υπόλογοι και πρέπει να τις τηρούμε. Όταν οι περικοπές στους στρατιωτικούς εξετάστηκαν από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας και χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές, η κυβέρνηση, ως όφειλε, τοποθέτησε το ζήτημα στην ατζέντα και επιστράφηκαν τα χρήματα των ανθρώπων, για τους οποίους χαρακτηρίστηκαν ως παράνομες οι περικοπές. Αν η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη χώρα μας προβεί σε μια απόφαση που λέει ότι οι περικοπές αυτές δεν έπρεπε να γίνουν, τότε προφανώς όλοι μας και η κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστούμε την απόφαση αυτή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ