Εισαγγελική έρευνα για τους πλούσιους ιδιοκτήτες… πτωχευμένων εταιρειών

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται «πτωχευμένες εταιρείες με πλούσιους ιδιοκτήτες» καθώς διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Η έρευνα διεξάγεται έπειτα από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση και ήδη περίπου 100 «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια διασταυρώνονται με τις κινήσεις λογαριασμών των υπόπτων φοροδιαφυγής. Στο επίκεντρο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν «θαλασσοδάνεια» που προορίζονταν για τις εταιρείες μετατράπηκαν σε προσωπικά και ενσωματώθηκαν στις προσωπικές περιουσίες των ιδιοκτητών των εταιρειών. Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό των δανείων που ελέγχονται φτάνει τα 3 δισ. ευρώ.

Οπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», οι ελεγκτικές αρχές θα συνδυάσουν τα στοιχεία αυτών των δανείων με τις πληροφορίες από τα 65 CD με όλες τις λίστες πιθανής φοροδιαφυγής, που περιλαμβάνου όλες τις κινήσεις λογαριασμών , καταθέσεων και εμβασμάτων φυσικών προσώπων την περίοδο 2000 – 2012.