Κάλαντα, αναμνήσεις και… ΠΑΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτογραφίες)

Οι πρώτοι που σήμερα πέρασαν το κατώφλι του πρωθυπουργικού μεγάρου ήταν τα παιδιά και οι συνοδοί τους από το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους υποσχέθηκε ότι θα τους επισκεφθεί και στην έδρα του συλλόγου, Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, καθώς ένα από τα παιδιά φορούσε φορούσε κονκάρδα του ΠΑΟΚ, ξεκίνησε αθλητική συζήτηση. Ο πρωθυπουργός δώρισε στα παιδιά τον τεχνολογικό εξοπλισμό για να μπορούν να βλέπουν κινηματογράφο στα γραφεία του συλλόγου.

Στη συνέχεια η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η χορωδία «Λαλητάδες» τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, το δημοτικό τραγούδι για τα «περήφανα Τζουμέρκα», τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού, στον οποίον πρoσέφεραν και τσίπουρο από την περιοχή, ηπειρώτικες πίτες («μου έφτιαχνε η γιαγιά μου», θυμήθηκε ο πρωθυπουργός), αλλά και την ειδική έκδοση των ΕΛΤΑ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ηπείρου.

Η γιορτινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη Μικτή Χορωδία Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και η γγ του πρωθυπουργού Ιωάννα Πεππέ.

(πηγή φωτογραφιών: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti)