Την παραίτηση της Ολγας Γεροβασίλη ζητεί η ΝΔ

Βασιζόμενη σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο, όταν εξελέγη το 2012 βουλευτής, η Ολγα Γεροβασίλη ήταν μέτοχος σε εταιρεία που είχε συναλλαγές με το δημόσιο, η Νέα Δημοκρατία ζητεί την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ, «η κα Γεροβασίλη την τριετία 2012 – 2015, όπως η ίδια παραδέχεται, ήταν ταυτοχρόνως βουλευτής και μέτοχος της εταιρίας “Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ – Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Ο.Ε.”. Εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στον ιατρικό τομέα και είχε ως πελάτη της το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο νοσοκομείο της ‘Αρτας».

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως η κυρία Γεροβασίλη είναι «βαρύτατα εκτεθειμένη», καθώς «γνωρίζει ότι η ιδιότητα του μετόχου σε εταιρία η οποία έχει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί ασυμβίβαστο με την βουλευτική ιδιότητα όπως προβλέπει με σαφή τρόπο το Σύνταγμα».

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται επίσης ότι η κυρία Γεροβασίλη «δεν πρέπει να ελπίζει ότι αυτή η προκλητική και αντισυνταγματική συμπεριφορά θα περάσει χωρίς επιπτώσεις» και καλείται η υπουργός «να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να παραιτηθεί από τη βουλευτική ιδιότητα».