«Κάθετα αντίθετο το Ποτάμι στο κομματικό κράτος», υπογραμμίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Ο χρόνος της χώρας για μία ακόμη φορά τελειώνει. Θα πρέπει η κυβέρνηση να ασχοληθεί πλέον σοβαρά με τη δεύτερη αξιολόγηση και να έχουμε αποτελέσματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αυτά που έχουμε να χάσουμε είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουμε να κερδίσουμε, αν καθυστερήσουμε και άλλο και επαναλάβουμε τα λάθη του 2015». Αυτά ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα από τη Ναύπακτο, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία.

«Πληροφορούμαι ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει μία δήλωση σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας, και συμφωνώ. Όμως, για να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο, θα πρέπει να φύγουμε από ένα μοντέλο κομματικού κράτους και να δώσουμε προτεραιότητα στον πολίτη», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. Και συμπλήρωσε: «Δεν εννοώ μόνο την οικονομία και τους λιγότερους φόρους, αλλά αναφέρομαι και στο επίπεδο των δικαιωμάτων, όπως, για παράδειγμα, στο να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι άνθρωποι που φεύγουν στο εξωτερικό. Θα πρέπει να πιστεύουμε στον έλληνα πολίτη, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να πιστεύουμε στο κομματικό κράτος, διότι είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Το Ποτάμι επιμένει στην ανάγκη να υπάρχει ένας ισχυρός βραχίονας στο κράτος, αλλά είναι κάθετα αντίθετο στο κομματικό κράτος που καταδυναστεύει τον έλληνα πολίτη».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Νομίζω πως ο κόσμος της προοδευτικής παράταξης και του κέντρου δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των κομματικών μηχανισμών και των παλιών προσωπικοτήτων. Ο κόσμος του κέντρου αυτό που θέλει είναι να του δοθεί η δυνατότητα να εκλέξει μόνος του την ηγεσία του και να μη βγει μια ηγεσία μέσα από στημένα συνέδρια και μηχανισμούς, αλλά να έχουν το θάρρος όλοι να κατέβουν στην κοινωνία, και η κοινωνία του κέντρου να βγάλει τον ηγέτη του κέντρου».