Λεβέντης: Θα έκοβα άλλα 200 ευρώ από τις συντάξεις για να εξοπλίσω τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τη μεγάλη του ανησυχία για την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας σε ενδεχόμενη απειλή από την Τουρκία, εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως εάν ήταν πρωθυπουργός θα έκοβε και άλλα 200 ευρώ από τις συντάξεις για να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις.
«Ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να πάει στον πρωθυπουργό και να πει χρειάζεται ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ. Ας πεινάμε, χρειαζόμαστε 30 αεροπλάνα πέμπτης γενιάς. Αυτή είναι η απάντηση στον Τούρκο» σημείωσε ο κ. Λεβέντης.
Τόνισε, μάλιστα, πως «για την Ένωση Κεντρώων, το υπέρτατο είναι ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί εδώ υπάρχει ισορροπία του τρόμου και η Τουρκιά απειλεί εκ του ασφαλούς».
Ο κ. Λεβέντης ανέφερε στη συνέντευξη του ότι θα αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας τη σύγκλιση, υπ΄ αυτόν, του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, προς εξέταση των συνθηκών άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Παράλληλα, άσκησε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «γαντζώνεται όσο μπορεί από την εξουσία».