Η Μόσχα διαψεύδει ότι τζιχαντιστές κατέστρεψαν αεροσκάφη της στη Συρία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με όλμους που εξαπέλυσαν ισλαμιστές στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία στις 31 Δεκεμβρίου.

«Την ώρα που νύχτωνε η αεροπορική βάση Χμέιμιμ έγινε στόχος αιφνιδιαστικής επίθεσης με όλμους από μια κινητή μονάδα ανταρτών», επεσήμανε το υπουργείο, ενώ πρόσθεσε ότι από την επίθεση «σκοτώθηκαν δύο στρατιωτικοί».

«Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν και να εξοντώσουν τους αντάρτες που εξαπέλυσαν την επίθεση καθώς για να βελτιώσουν την ασφάλεια της γύρω περιοχής», τόνισε το υπουργείο.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Άμυνας διέψευσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Kommersant, σύμφωνα με τις οποίες επτά στρατιωτικά αεροσκάφη «ουσιαστικά καταστράφηκαν» από την επίθεση αυτή, χαρακτηρίζοντάς τες «ψευδείς».

Χθες Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στη Συρία, επίσης στις 31 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο πιλότοι, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Το ελικόπτερο κατευθυνόταν προς τη Χάμα στη βορειοδυτική Συρία, εξήγησε το υπουργείο.

ΑΠΕ