Ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν την ετοίμαζε επί εβδομάδες

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Μίλερ κατονόμασε τον δράστη της επίθεσης στη Νέα Υόρκη, με τους 8 νεκρούς, ως τον 29χρονο Σαϊφούλο Σαΐποφ, ο οποίος εισήλθε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2010.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προετοίμαζε την επίθεση εδώ και πολλές εβδομάδες, φαίνεται πως διέπραξε το χτύπημα “στο όνομα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους”.

Ο ύποπτος νοίκιασε το φορτηγάκι του στο Νιου Τζέρσεϊ, μία ώρα πριν από την επίθεση. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν πολλά μαχαίρια, ενώ τα σημειώματα που βρήκαν οι αρχές ήταν γραμμένα στην αραβική γλώσσα.

Σε αυτά αναγραφόταν το μήνυμα το Ισλαμικό Κράτος “θα αντέξει για πάντα”. Ο 29χρονος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μπελβιου, οι αρχές τον ανέκριναν στο κρεβάτι του.

Ο ύποπτος είχε επαφές με ένα πρόσωπο που παρακολουθούσε το FBI

Ο Ουζμπέκος μετανάστης που φέρεται να σκότωσε 8 ανθρώπους σε μια επίθεση στη Νέα Υόρκη είχε επαφές με ένα άλλο πρόσωπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μικροσκόπιο του FBI, καθώς υπάρχουν υποψίες σε βάρος του για δραστηριότητες που σχετίζονται με την τρομοκρατία, έγινε σήμερα γνωστό από μια πηγή από τους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το πρόσωπο με το οποίο ο φερόμενος δράστης Σαϊφούλο Σαΐποφ επικοινωνούσε διαμένει επίσης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

AΠΕ