Ο «Νευρικός εραστής» στο Βακούρα

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 9 μ.μ.,  στο «Βακούρα 1» η κινηματογραφική λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ3  και το ΚΕΜΕΣ , στα πλαίσια του αφιερώματος «Στον ίλιγγο των επιλογών» παρουσιάζουν την πασίγνωστη βραβευμένη ταινία του Γούντι Άλεν «Νευρικός εραστής» (Annie Ηall, έγχρωμη 1977, ΗΠΑ, διάρκεια 93´) σε σενάριο και σκηνοθεσία Γούντι Άλεν. Παίζουν: Ντάιαν Κίτον, Γούντι Άλεν.

Υπόθεση:

Ένας νευρωτικός  Νεοϋορκέζος  ερωτεύεται μια χειραφετημένη γυναίκα και ακολουθούν αντιπαραθέσεις. Με αιχμηρό διάλογο, ο Γούντι Άλεν αναπαράγει  με πικρό και σαρκαστικό τρόπο την πραγματική του σχέση  με την Ντάιαν Κίτον, με την οποία ήταν χωρισμένοι κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του φιλμ. Κοφτό μοντάζ, ωραίος λόγος, έξοχα γκάγκ σε μια αξέχαστη κομεντί.

Την ταινία θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, στο κοινό θα διανεμηθεί  έντυπη κριτική ανάλυση του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου, ενώ το προς συζήτηση θέμα είναι: Το αυτοβιογραφικό σινεμά.

Η ταινία κέρδισε Όσκαρ καλύτερης δημιουργίας, σκηνοθεσίας, α΄ γυναικείου ρόλου, πρωτότυπου  σεναρίου. Επίσης Χρυσή σφαίρα ταινίας, σκηνοθεσίας, α΄ γυναικείου ρόλου και BAFTA ταινίας, σκηνοθεσίας, α΄ γυναικείου ρόλου και μοντάζ..