Ομαδικά πυρά κατά Ζέρβα

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τις ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων που τάχθηκαν στο πλευρό του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα εμφανίστηκαν οι Νίκος Ταχιάος και Γιώργος Ορφανός στις σημερινές δημαιρεσίες στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Ταχιάος παίρνοντας το λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα πράγματα αρχίζουν με.. φθήνια» την οποία όπως είπε «την είχε προεξοφλήσει» ενώ ο Γιώργος Ορφανός χαρακτήρισε «πολύ κακό και απαράδεκτο το ξεκίνημα» του νέου δημάρχου.

Για εκλογική υποκρισία έκανε λόγο η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου. «Ο μόνος θεσμικός τρόπος διασφάλισης των παρατάξεων είναι η απλή αναλογική. Σήμερα είδαμε νέους υπερμάχους απλής αναλογικής. Αυτός ο νέος νόμος όχι απλά δεν διορθώνει, αλλά ενθαρρύνει υπερσυγκεντρωτισμό και την ανηθικότητα. Ότι είναι νόμιμο δεν είναι, κομψό, ηθικό, όπως θέλετε πείτε το» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του και ο Σπύρος Βούγιας «για πρωτόγνωρη τακτική» εξαπολύοντας επίθεση στον Κωνσταντίνο Ζέρβα σημειώνοντας ότι χρησιμοποιεί τα αρνητικά του νόμου και όχι τα θετικά του που ήταν η δυνατότητα συναίνεσης των παρατάξεων.

«Σήμερα πήραμε μια γεύση ποσό χειρότερος είναι ο νόμος» είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

«Σήμερα ξεκινά ένα όμορφο και δύσκολο συνάμα ταξίδι στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Από τη θέση του δημάρχου θα αγωνιστώ ώστε στο τέλος αυτής της θητείας όλοι να ζούμε σε μια καλύτερη πόλη. Καλή μας αρχή» έγραψε στο Facebook ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου

Η εκλογή του νέου προεδρείου πραγματοποιήθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία αλλά με ορισμό.

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι ο Δρόσος Τσαβλής, αντιπρόεδρος ο Λευτέρης Αρβανίτης από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου και γραμματέας η Χριστίνα Αρχοντή από την παράταξη Γιώργου Ορφανού.