Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Δε θα μείνουμε άπραγοι

«Σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας» προτίθεται να προχωρήσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρο του οργανισμού Χρήστο Στεφανίδη να επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εντός της επόμενης εβδομάδας θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το ακριβές πλάνο και χρονοδιάγραμμα των κινήσεών μας. Δεν θα μείνουμε άπραγοι».

Όπως ανέφερε ο κ. Στεφανίδης, η διοίκηση του ΟΑΣΘ σκοπεύει να αξιοποιήσει τόσο τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων του Οργανισμού, όσο και αυτήν του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που είχε ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και τελικά προχώρησε στην κατάθεση του σχεδίου νόμου για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ.

Ο πρόεδρος του οργανισμού υποστηρίζει επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  ότι σε αντίθεση με τα λεγόμενα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ότι η σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και ΟΑΣΘ έχει λήξει βάσει του άρθρου 8 παρ. 3 περ. δ’ του ευρωπαϊκού κανονισμού 1370/2007, η γνωμοδότηση του Γ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους λέει ότι η τρέχουσα οικονομική συμφωνία είναι σε ισχύ και λήγει στον Δεκέμβριο του 2019, ασχέτως πότε ολοκληρώνεται το έργο του μετρό.