“Το ευχαριστημένο” της Μ. Καραγάτση στο θεάτρο Αυλαία

Κατά κυριολεξία ή κατ΄ ευφημισμό “Το ευχαριστημένο” εξακολουθεί -παρά τις κριτικές και τα σχόλια για την προαίρεση της συγγραφέως του- να απασχολεί αναγνώστες, κριτικούς και θεατές (στη θεατρική του πλέον εκδοχή), να προκαλεί συζητήσεις, αντιρρήσεις και “συμφωνίες” για την “πολύπαθη” ελληνική οικογένεια της μετεμφυλιακής Ελλάδας, τις σχέσεις ισχυρών γονέων-παιδιών, τη θέση της γυναίκας (απ’ τα τέλη του προηγούμενου αιώνα μέχρι σήμερα), την -καταργημένη πλέον- αστική τάξη της εποχής και τα φαντάσματά της, τη συμφιλίωση με το παρελθόν ως μόνη λύση ή και …μέθοδο επιβίωσης. Ο λόγος για το ομότιτλο και -βραβευμένο προ δεκαετίας, κατά την έκδοση του- μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση, λογοτεχνικού και φυσικού “γόνου” ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της αξεπέραστης “γενιάς του ’30”- του Μ.Καραγάτση.

-Σήμερα, 10 χρόνια μετά τη συγγραφή του βιβλίου σας, σχεδόν 60 χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα σας, στα δικά σας …84 χρόνια, πόσο “Ευχαριστημένο” νιώθετε;

“Τι να σας πω… Δεν λύνονται εύκολα αυτά τα ζητήματα…” απαντά στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η Μαρίνα Καραγάτση, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη συν-παρουσιάζοντας με τον σκηνοθέτη γιο της (και του Αμερικανού ζωγράφου Philip Tarlow), Δημήτρη Τάρλοου, τη θεατρική εκδοχή του έργου της σε περιοδεία.

“To Ευχαριστημένο” θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της περιοδείας του την Δευτέρα 1η και την Τρίτη 2 Απριλίου στο θέατρο “Αυλαία” της Θεσσαλονίκης (εισιτήρια 18-14 ευρώ). Ακολουθούν παραστάσεις στα Ιωάννινα (9 Απριλίου), στην Πάτρα (6 και 7 Μαΐου) και στο θέατρο “Απόλλων” της Σύρου στις 11 Ιουνίου.