Ρόδος: Σε άλλη φυλακή ο 19χρονος μετά τον ξυλοδαρμό του

Σε άλλη φυλακή μεταφέρεται μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε τη Δευτέρα από συγκρατούμενούς του, ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης στη Ρόδο,

Παρόλο που ο κατηγορούμενος για το έγκλημα στη Ρόδο κρατούταν μόνος του σε κελί στις φυλακές Αυλώνα, παραμένει άγνωστο πως συγκρατούμενοι του μπήκαν στο κελί του και τον χτύπησαν.

Ήδη στις φυλακές Αυλώνα έχει φτάσει κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης για να προχωρήσει στη διερεύνηση των συνθηκών του ξυλοδαρμού του 19χρονου.

Παράλληλα έχει δοθεί εντολή για πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πειθαρχική έρευνα σε βάρος των κρατουμένων.

Κρατούμενος φυλακών για ξυλοδαρμό 19χρονου

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ με την Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε το πρωί της Τρίτης κρατούμενος των φυλακών Αυλώνα και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είχαν μαχαίρια και κανείς δε μπορούσε να τους σταματήσεις.

Ο ίδιος περιέγραψε την επίθεση στον 19χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Αυτό που σόκαρε ήταν τόσο η περιγραφή του όσο και η φράση ότι πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε.

Η πόρτα ήταν ανοιχτή λέει ένας κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνας για την επίθεση στον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Όπως είπε ήταν παρών στην επίθεση εναντίον του κρατουμένου.

Ο κρατούμενος των φυλακών μιλώντας στην εκπομπή “Μαζί σου” είπε πως στην επίθεση πήραν μέρος επτά άτομα. Περιέγραψε ότι το περιστατικό έγινε την ώρα του φαγητού, όταν οι πόρτες ανοίγουν.

Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ο κρατούμενος ανέφερε πως και οι επτά που πήραν μέρος στην επίθεση κρατούσαν αυτοσχέδια μαχαίρια. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο φύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτε απέναντι σε επτά μαχαίρια. Σκέφτηκε τον εαυτό του και την οικογένειά του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον 19χρονο κατηγορούμενο είπε ότι πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε, λέγοντας πως “αυτός έπρεπε να κάνει παρέλαση με στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα”.

Τέλος, ο κρατούμενος δικαιολόγησε την πράξη του και των συγκρατούμενών του λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει κάποιο έγκλημα για να βρεθούν στη φυλακή, αλλά δεν έφτασαν στο σημείο που έφτασαν εκείνος και ο 21χρονος στη Ρόδο.

Η Διοικητής του Ευαγγελισμού για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου

Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο 19χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο, μετά τον ξυλοδαρμό του στις φυλακές Αυλώνα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ1 η διοικητής του νοσοκομείου Νάγια Μητσάκη, ο 19χρονος, “εξετάστηκε από τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων του νοσοκομείου και έφυγε αργά το βράδυ, αφού δεν διαπιστώθηκε ιδιαίτερο πρόβλημα”.