Σε ρυθμούς Reworks από σήμερα έως την Κυριακή

Ξεκινά σήμερα το 12ο φεστιβάλ Reworks, το οποίο για πρώτη φορά θα είναι πενθήμερο! Συναυλίες, live εμφανίσεις, εργαστήρια, ομιλίες, δωρεάν δρώμενα φέρνουν τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της σύγχρονης ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής.

Η σημερινή πρώτη μέρα είναι η μέρα του Reworks Agora, στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα νέο εγχείρημα του φεστιβάλ, μια πλατφόρμα νέων ιδεών και πρακτικών γύρω από τον πολιτισμό, τη ψηφιακή τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα.

Φέτος, το Reworks συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα We are Europe, στο οποίο οκτώ καταξιώμένα μουσικά φεστιβάλ από οκτώ διαφορετικές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συνδημιουργία και την προώθηση καινοτόμων πολιτισμικών – πολιτιστικών πρακτικών, επανασχεδιάζοντας ένα νέο πολιτιστικό χάρτη για την Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά το καθαρά μουσικό κομμάτι, το φεστιβάλ και φέτος θα παρουσιάσει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο φέρνοντας τους κοντά με καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής. Συνολικά περισσότεροι απο 100 καλλιτέχνες και ομιλητές θα βρεθούν στην πόλη μας.

Το Reworks συνεχίζει να απαντά στην οικονομική κρίση και την επίπτωσή της στον πολιτισμό για έκτη χρονιά φέτος, με ένα free street stage (Παρασκευή απόγευμα στη Ζεύξιδος), όπου καλλιτέχνες της πόλης θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο κοινό.

Την Πέμπτη το Reworks παρουσιάζει τη Monika στο Block 33, ενώ Παρασκευή και Σάββατο το Reworks θα βρεθεί στον φυσικό του χώρο, με διάφορες σκηνές στον Μύλο.

Ο επίλογος θα γραφτεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου με ένα event στο roof garden του ΜΕΤ HOTEL.

Το πρόγραμμα:

14/9 – Reworks Agora : Ομιλίες – συζητήσεις – εργαστήρια – προβολές καθώς και δυο συναυλίες: Federico Albanese & Lambert  / Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

15/9 – Reworks in Concert with Monika + more TBA / Block33

16/9 – Free stage 17.00 – 23.00 Kέντρο Θεσσαλονίκης

Reworks 1η Νύχτα 23.00 – 07.00 Block 33

Ben Klock, Mano Le Tough, Mind Against, Anja Schneider, Kobosil, Machki, Tanchevski, Senka, Undertone.

17/9 – Reworks 2η Νυχτα 19.30 – 07.30  MYLOS Complex

Solomun, Maceo Plex, Kiasmos, KiNK, GusGus, WhoMadeWho, Agoria, Michael Mayer, Fjaak, Sefton, Shall Ocin, Alex Banks, Cid Rim, Clara Moto, Ison, Larry Gus, Mr.Statik, G-Ha, Gioumourtzina, Fantastikoi Hxoi, Tendts, Eddoh, Jan Nemecek, Mr.Statik, George Adi, And.id κ.α.

18/9 – Reworks closing day THE MET 16.00 – 00.00

David August, Andreas Athineos και secret guests.

Πληροφορίες για εισιτήρια κ.ά. θα βρείτε στο www.reworks.gr