Σε ύφεση οι πυρκαγιές στη Θάσο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Για ελεγχόμενη κατάσταση στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται για δεύτερο 24ωρο στη Θάσο έκανε λόγο ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 ΟΤΑ, 15 εθελοντές, 36 στρατιώτες. Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου εννέα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έκανε λόγο για ελεγχόμενη κατάσταση στα πύρινα μέτωπα υπογραμμίζοντας ότι κάποια από βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο συμπλήρωσε «ότι είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε εκτιμήσεις όταν υπάρχουν φωτιές τέτοιου μεγέθους και πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι».

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ πάντως σημείωσε ότι σε σύγκριση με το προηγμένο βράδυ η κατάσταση την Κυριακή πολύ καλύτερη, καθώς υπήρχε μεγαλύτερος συντονισμός και οργάνωση. Απέφυγε ωστόσο να κάνει εκτίμηση για τον όγκο των δασικών και αγροτικών εκτάσεων που αποτέφρωσε η φωτιά.

Ερωτηθείς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα, ο δήμαρχος είπε ότι μετά από επικοινωνία που θα έχει με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προτείνει την αναβολή της κατά μία με δύο ημέρες έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο νησί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Θάσος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε νωρίτερα η Θάσος, ενώ το σύνολο σχεδόν των εναερίων πυροσβεστικών μέσων της χώρας επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στο νησί το πρωί του Σαββάτου.