Σινεμά στη ΜΟΝΗ: 50 χρόνια Woodstock

Διήμερο προβολών, συναυλιών και εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια Woodstock, Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Αυγούστου στη Μονή Λαζαριστών.

Όσοι δεν έζησαν το Woodstock χάνονται σε ντοκιμαντέρ, φωτογραφικά ντοκουμέντα και βιντεοσκοπήσεις των ιστορικών εμφανίσεων θεοτήτων της ροκ όπως ο Jimmy Hendrix, ο Joe Cocker, η Janis Joplin και η Joan Baez. Κρέμονται από τα χείλη εκείνων που το έζησαν και τους το αφηγούνται ξανά και ξανά,  Αναλώνονται σε trivia που αναπαράγονται σε κάθε επέτειο του φεστιβάλ. Θέλουν να «το ζήσουν» με όποιο τρόπο μπορούν. Η ομορφιά του Woodstock κρύβεται στο ότι συνέβη μόνο μία φορά.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι είναι το Φεστιβάλ που άλλαξε τη ροκ μουσική όπως την ξέρουμε. Συγκαταλέγεται, άλλωστε, στη λίστα του Rolling Stone με τις 50 στιγμές που άλλαξαν την ιστορία του Rock and Roll, αλλά και αποτέλεσε μια κραυγή του κόσμου που έψαχνε εκείνη την εποχή.

Επιστρέφουμε  πάντα στο Woodstock γιατί το έχουμε ανάγκη. Το φεστιβάλ ήταν, μεταξύ άλλων, μία ηχηρή κραυγή του κινήματος των hippies ενάντια του πολέμου και του ρατσισμού. Μια γιορτή της αγάπης και της ειρήνης σε μία εποχή που αυτό επιβάλλονταν.

Αυτό το γεγονός θέλουμε να θυμηθούμε μαζί 50 χρόνια μετά  στον φιλόξενο χώρο της Μονής Λαζαριστών στις 28 και 29 Αυγούστου.

Θα δούμε μαζί τις ωραιότερες και πιο ιστορικές στιγμές του Φεστιβάλ …Θα μάθουμε μερικές ιστορίες από και φυσικά θα ακούσουμε μουσική.

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 28/8
Προβολή εκτενών αποσπασμάτων του θρυλικού ντοκιμαντέρ “Woodstock” (1970),
σχολιασμός και παράλληλη μουσική.
Περιγραφή της ταινίας > https://imdb.to/2GneNB2

Επεξεργασία ταινίας από τους CineDogs
Έρευνα και σχολιασμός: Νίκος Θεοδωράκης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ντουνούσης

Πέμπτη 29/8
Προβολή της ταινίας “Taking Woodstock” (2009), Έτσι πήραμε το Woodstock.
Στη συνέχεια ζωντανή μουσική.
Περιγραφή της ταινίας > https://imdb.to/2JJFBgS

INFO:
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Τετάρτη 28 & Πέμπτη 29 Αυγούστου
Ώρα έναρξης: 20:30
Ώρα προσέλευσης: 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
7 ευρώ (γενική είσοδος)
12 ευρώ (προσφορά διημέρου)

Εισιτήρια:
Ηλεκτρονικά στο viva.gr > https://bit.ly/2YneRuD  και σε όλα τα καταστήματα SevenSpots και WIND