Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τον Μοσκοβισί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί τη Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο. Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και Γιώργος Χουλιαράκης θα συνομιλήσουν με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε μια συνάντηση προπαρασκευαστική εν όψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα θα συνέλθει στις Βρυξέλλες και το Euro Working Group, που θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο επίτροπος Οικονομικών ανέλαβε προσωπικά την εποπτεία εφαρμογής της συμφωνίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντικαθιστώντας στον ρόλο αυτό τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο που είχε ο Βρετανός Τζόναθαν Χιλ.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομίας θα συναντηθούν και με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και η πορεία ταχείας ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ και επιτυχούς ολοκλήρωσης του προηγούμενου.