Συναντήθηκαν Τσίπρας – Στουρνάρας στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε στις έξι το απόγευμα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπου νωρίτερα είχε καταφτάσει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Επρόκειτο για μια συνάντηση που είχε κανονιστεί από την περασμένη Πέμπτη, μετά την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, όταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε επικοινωνήσει με δική του πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να τον ενημερώσει σχετικά. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν τότε να συναντηθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη σύνοδο της Μπρατισλάβας, αμέσως μόλις το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του Αλ. Τσίπρα.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα από μια συνάντηση περίπου μιάμισης ώρας, ο κύριος Στουρνάρας δήλωσε: «Η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια, θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υοάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει». Σε αυτό, πρόσθεσε, έχει βεβαίως την άμεση συμπαράστασή του και σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση. «Η συζυγός μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της», διευκρίνισε ο κ. Στουρνάρας.

Στην ερώτηση αν υπάρχει κατά τη γνώμη του σχέδιο εκπαραθύρωσής του από τη θέση του, ανέφερε «όχι, δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου», ενώ απαντώντας σε ερώτηση τι του είπε επί του θέματος αυτού ο πρωθυπουργός, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι δεν το συζήτησε με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο «είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» διευκρίνισε.

Σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει πόρισμα το οποίο πρόκειται να σταλεί στον εισαγγελέα και αφορά τα δάνεια της Αττικής Τράπεζας και κάποια από τα δάνεια αυτά και τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, είπε ότι υπάρχει πόρισμα του SSM και της ΤτΕ, το οποίο αφορά μια μεγάλη περίοδο, κι αυτό, ναι, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη, όπως κάθε πόρισμα πρέπει να διαβιβάζεται στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα χαρακτήριζε καλές τις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση, είπε ότι οι σχέσεις δεν είχαν χαλάσει ποτέ.