Συνεδριάζει εκτάκτως η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί»

Σε «έκτακτη» συνεδρίαση, σήμερα στις 7μμ, προχωρά η παράταξη, «Θεσσαλονίκη Μαζί», προκειμένου, όπως αναφέρεται και στο κάλεσμα, να συζητηθούν οι «εξελίξεις που διαμορφώνονται στο Δήμο Θεσσαλονίκης» και να οριοθετηθούν «τα επόμενα βήματα της καταστατικής οργάνωσης και λειτουργίας».

Επίσης η πρόσκληση απευθύνεται σε «φίλους και συνοδοιπόρους, υποψήφιους και εκλεγμένους» και τονίζεται πως «η ενεργή συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη, παραγωγική και συνεχή συμβολή της παράταξης “Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ” στα αυτοδιοικητικά δρώμενα».

Είναι λογικό μετά τις εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», να προσπαθήσει να συσπειρώσει δυνάμεις και να συγκροτηθεί πολιτικά και οργανωτικά, ώστε να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο, το κενό που αφήνουν οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες τελικά, είτε επέλεξαν το ρόλο της συμπολίτευσης, είτε έχουν σχεδόν διαλυθεί λόγω των ανεξαρτητοποιήσεων.

Πλέον κι επισήμως, η παράταξη Ζέρβα, μετά το πρακτικό σύμπραξης με Κυριζίδη, Λεκάκη, Αηδονόπουλο, μετρά 10 δημοτικούς συμβούλους ενώ μέσω των συγκολλήσεων με τους ανεξάρτητους – πρόθυμους δημοτικούς συμβούλους, το δυναμικό της ανεβαίνει συνολικά στους 20.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, και διότι οι Ταχιάος και Ορφανός, έχουν πάθει αυτό που περιγράφει η λέξη «ξεπουπούλιασμα», η παράταξη που θα παίζει ρόλο μείζονος αντιπολίτευσης, θα είναι η «Θεσσαλονίκη Μαζί». Ο Ζέρβας βέβαια προσπάθησε να βάλει και εκεί «χέριι», κάνοντας προτάσεις συνεργασίες στις εκλεγμένες συμβούλους Αρβανιτίδου – Αλεξίου, αλλά το σενάριο, όπως φαίνεται, δεν περπατάει.

Αντιπολίτευση λοιπόν θα κάνουν η «Θεσσαλονίκη Μαζί», οι παρατάξεις του ΚΚΕ και των Οικολόγων, η «Πόλη Ανάποδα», ο Ψωμιάδης και τα 2/3 του Βούγια, λόγω που ο Μπαρμπουνάκης …μήδισε. Άλλο το… μάδησε. Είπαμε, αυτό κολλάει με Ταχιάο και Ορφανό…

Φ.Δ.